Annons

Inredningsnyheter v.27/2023

Full högsommar i Sverige (vilket jag njuter av till fullo) men i inboxen börjar hösten göra sig påmind i form av smygtittar på kommande lanseringar och produkter i mörkare toner… Här kommer en sammanfattning av veckans inredningsnyheter och snackisar!


Norska Vestre (som ligger i branschens framkant när det kommer till miljöfrågor) har tagit fram världens första möbel som tillverkats av fossilfritt stål. Design Emma Olbers. Läs mer här.


Som jag tidigare nämnt har de danska varumärkena Menu och By Lassen slagits samman under nya namnet Audo. I september lanserar de Kubus i tre nya utföranden: ivory, olivgrön och zink.


Borninsweden har tagit fram en ny version av Stumpastaken i en bronsbrun kulör. Den släpps i alla storlekar och är tillverkad i Sverige av 100% återvunnen aluminium.

SOVA har tagit in sängramar i trä från estländska Kaissu. Tillverkade i FSC-certifierat trä. Finns i olika storlekar och ytbehandlingar av massiv ek med en naturlig oljefinish. 


CAPPELEN DIMYR är aktuella med nya mattor och väggbonader som bl a säljs via Artilleriet.


Oaklings Copenhagen är ett nytt danskt varumärke som grundades 2020 av Anja Pajor. De lanserar en serie barnmöbler i massivt europeisk ek, med olika ytbehandlingar (beroende på som du gillar ljusare eller mörkare trä). Tips att kolla in om du är på jakt efter barnstol.

Notiser
– Den danska auktionssajten Lauritz.com har ansökt om rekonstruktion vid en domstol i Köpenhamn. Bolaget är börsnoterat i Stockholm. Lauritz ägde även Stockholms auktionsverk fram till 2021.
– Dollarstore har blivit uppköpta av ett finskt riskkapitalbolag.

– H&M Home har öppnat butik på Kungsmässan i Kungsbacka.
– Mackmyras vd blir ny ekonomichef hos Grandpa. Samtidigt lämnar två av grundarna sina operativa uppdrag.Till sist. Varje sommar har Nordiska museet visningar av Svindersvik sommarnöje vid Gäddviken i Nacka. Tipstack till Ulrika på Seventeendoors, som numera återfinns hos Sköna Hem (så glad för att du är tillbaka i bloggvärlden!) Köket på Svindersvik placerades i en egen byggnad på grund av brandrisken vilket också är förklaringen till varför det än i dag heter att man går ”ut i köket” men in i övriga rum. Ett utflyktsmål värt att besöka om du har vägarna förbi i sommar!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.