Annons

Inredningsnyheter v.26/2023

Vi har vänt kalenderblad till juli och det blir allt glesare mellan nyhetsutskicken eftersom fler och fler företag och PR-byråer går på semester. Men några guldkorn har ändå dykt upp i inkorgen den här veckan, så det räcker till ännu en summering av branschnyheter och snackisar. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på vad som hände vecka 26, 2023!


Inredningsbloggaren Johanna Bradford lanserar tapeter tillsammans med Sandbergs i höst. Så många fina mönster och färger! Säljstart 6 september.


Orrefors lanserar serien Ensemble av Benjamin Hubert. En viktig del i Orrefors sortiments- och varumärkesförflyttning som sammanfaller med företagets 125 års-jubileum.


Det mindre glasbruket på samma ort – Orranäs glasbruk, har sorgligt nog brunnit ned till grunden, och framtiden är nu oviss för glashyttan.


I köket på restaurang Knut i Stockholm använde kockarna ett gammalt släktrecept från Norrland för att göra sin egen handtvål, så att restaurangästerna kunde få en uppfriskande handtvätt. Den blev succé. Så pass att de ville att kockarna skulle göra mer och sälja. Tack vare LYKO, finns nu en liten bit av Norrland packade med C-vitamin tillgänglig för alla att njuta av. Kolla in serien Tallbarr.

Notiser
– Det danska designvarumärket New Works avslutar bokföringen för 2022 med en omsättningsökning på över 60%. 
– Cervera lämnar ett förlustår bakom sig.
– Malin Moreau ny ledamot i TMF:s styrgrupp för möbler.

– Svenska Midnatt Official fortsätter att utöka sin kollektion och lanserar nu sittdynor (tipstack till Anette).
– Arkitekten Thomas Sandell lanserar fler smycken i samarbete med Skultuna.


Visste du att det slängs över 11 miljoner ton möbler i Europa, samtidigt som många designvarumärken upplever att deras lagerbyggnader fylls med både använda och sorterade ut möbler. Danska företaget Keepr försöker hitta en lösning på det genom att satsa på försäljning av sekundavaror och returer. Läs mer här!


Fredericia Furniture lanserar the Pioneer Collection – en ny serie skulpturala pallar formgivna av Maria Bruun. Otroliga!

Kommentarer

  • Helena skriver:

    Den lilla söta vasen med snödroppar, var kommer den ifrån?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.