Annons

Möbelkunskap: Sträckta sitsar och störande stommar?

I min senaste bok ”Handbok i möblering” understryker jag vikten av att aldrig köpa en möbel utan att provsitta den först. Det gäller inte minst fåtöljer som har sitsar i spänt tyg eller sträckt läder. Varför? På sådana sittmöbler kan de hårdare delarna eller en ”störande stomme” kännas tydligare mot kroppen när man slår sig ner eftersom det inte finns någon skyddande stoppning. Var därför extra uppmärksam på hur ramen är konstruerad och var de bärande stolparna är placerade så att de inte kommer att skapa osköna tryckpunkter mot din kropp (exempelvis under knävecken eller rumpan). Dessa sitsar tenderar också att bli ”brantare” ju mer de används och ju mer tyget töjs ut. Problemet blir alltså inte mindre med tiden så därför en viktig detalj att ha i åtanke innan du slår till – i alla fall om du vill göra en långsiktig investering eller bara undvika obekväma sittplatser i ditt hem.

Kategorier:

Kommentarer

  • Victoria skriver:

    Ajdå, ser ut som min fåtölj ????

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.