Annons

Möbelkunskap: Crumb gap eller Crumb trap?

Ska du investera i stoppade stolar till kök eller matplats? Ett tips jag lärt mig av inredningsarkitekter som jobbar med restauranger och offentlig miljö är att klädda stolar helst ska ha ett så kallat ”Crumb gap”. Ett hålrum mellan rygg och sits. Om stolen istället har en ”Crumb Trap” (dvs ett slutet veck mellan stolsrygg och sits där smulor, matrester, skräp och damm gärna kilar sig fast) är risken större att klädseln blir fläckig och sjavig med tiden. En stolsits som är stängd i bakkant blir också svårare att snabbt borsta av och hålla ren mellan användningarna. Tips att tänka på när du jämför mellan olika stolmodeller, speciellt om du har barn (eller spillkråkor) i hushållet.

Kategorier:

Kommentarer

  • Amanda skriver:

    Hmm, heter det inte ”crumb gap”? Smulspringa på svenska.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.