Annons

Kvalitetskillnad på trämöbler

Visste du att ett enkelt sätt att snabbt avgöra kvalitetsskillnad mellan olika trämöbler är att kontrollera hur ådringsmönstret löper över lådfronter och luckor. Om det gör det alls. De som producerar kvalitetsmöbler är nämligen måna om att välja trädelar (eller faner) med stor noggrannhet för att mönsterbilden i frontstyckena på alla lådrader och skåpluckor ska harmoniera. Det är betydligt mer tidskrävande för möbelsnickarna och kostar i materialväg, snarare än att bara bygga låda för låda eller lucka för lucka, utan att ta hänsyn till nästa. Men det ger också ett helt annat slutresultat. En detalj som inte alltid tas med i prisjämförelsen mellan massproducerade möbler och mer gediget hantverk. Jag tycker att man får en helt annan förståelse för prisskillnaden mellan två till synes likadana möbler när man börjar jämföra med ådringen i åtanke.

Kategorier:

Kommentarer

  • Elisabet skriver:

    Så, så bra att du lyfter även detta!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.