Annons

Inredningsnyheter v.20/2023

Veckorna rusar iväg och det känns som att det nyss var söndag. Men nu är det dags igen, här kommer en snabbscroll för dig som vill ha koll på vad som händer i den nordiska inredningsbranschen.


Svenska Bricmate har lanserat nya granitkeramikserien Kolmården Light inspirerad av den klassiska svenska marmorn med samma namn som brutits i Östergötland i århundraden. Kommer i tjocklek: 12 mm, anpassad för bänkskiva
och tjocklek: 9 mm, anpassad för golv och vägg. Finns i flera storlekar. Pris från: 1095 kr/m²


Sängklädesvarumärket Juniper är aktuellt med en egen handtvål och lotion som är 100% vegansk samt hållbart producerad i Mellansverige (ej testad på djur och fri från parabener, sulfater och silikon). Flaskan är tillverkad av 100% återvunnen plast (PCR).


Blomsterlandet växlar över från växtbrätten i plast till brätten av pressad träfiber.


Vipp lanserar en ny soptunna inspirerad av det danska varumärkets arv. Marie’s Yellow är en hyllning till kvinnan bakom Vipps grundare, Holger Nielsen. Hennes favoritfärg gul klär nu i en begränsad upplaga av hennes mans ikoniska 80-åriga pedalkorg.


IKEA har släppt bilder på sin senaste kollektion Mävinn som släpps i varuhusen den 2 juni, med fokus på hantverk. 19 objekt designade av Maria Vinka och Paulin Machado. Tillverkade tillsammans med sociala företag som ger jobb åt människor som behöver dem mest.

Notiser
– Klong lanserar en CHILDHOOD-kruka där 15% av försäljningspriset oavkortat går till World  Childhood Foundations viktiga arbete.
– Ung Svensk Forms producent Dunkers kulturhus och branschorganisationen Svenskt Trä skapar en ny utställningsform inför Ung Svensk Form 2024 tillsammans med formgivaren Matti Klenell.

– IKEA satsar 30 miljoner euro på vindparker
Åtta av Trä- och Möbelföretagen, TMF:s medlemsföretag skrev i veckan under en debattartikel i Dagens industri att de vill att bostadsminister Andreas Carlson ska gå från ord till handling och sjösätta det aviserade reformarbetet för bostäder, bla föreslår man sänkt moms på småhus.


Monica Förster och Gense lanserar nya produktkategorier i gemensamma kollektionen Dorotea. Monica Förster har använt ”mellanrumsformerna” från Dorotea-besticken för att skapa nya men ändå bekanta föremål. Kollektionen utökas med vaser, kannor, skålar, fat och ljusstakar i keramik och återvunnet rostfritt stål.


Till sist har Beckers lanserat en ny färgkarta / guide till alla sina neutrala kulörer. Beckers Vita-Grå-Beige. Klicka här för att bläddra. Tipstack till Anette!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.