Annons

Inredningsnyheter v.19/2023

Söndag i mitten av maj, mellan mässor och inte supermycket att rapportera om – men det blev ändå en liten scroll för dig som vill ha koll på det senaste inom nordisk inredning från vecka 19, 2023.


Rörstrand inleder samarbete med Tradera. Rörstrand Vintageservice får en egen marknadsplats, där de kommer sälja sitt vintage-porslin. Dessutom lanseras en Rörstrand-sida på Tradera, där man hittar alla Rörstrand-annonser samlade på en plats. Det här gör det enklare för Traderas användare att både köpa och sälja Rörstrandsprodukter, så att de kan fortsätta att leva vidare i generationer.


Carl Hansen & Søn lanserar Tsugi – en hylla som förenar japansk enkelhet med danska snickeritraditioner, tillverkad i massiv ek och teak. Tsugi kräver avancerat snickeriarbete med stor precision för att låsmekanismen ska fixeras vackert och utan synliga övergångar. Som en praktisk detalj har en fördjupning frästs ut i hyllan, så att tavelramar, böcker och annat står stadigt. 


Elsa Billgrens lillebror Sigge och Dusty Deco har vidareutvecklat Udiso-bordet i glas till en modell i trä som fått namnet Sigge Table. Tillverkas i Bosnien och kan förbeställas här!


I maj lanserar det norska designvarumärket Heymat den nya dörr-mattkollektionen Grid, som är designad och framtagen av den prisbelönte norska formgivaren Hallgeir Homstvedt.


Designföretaget Posana från Skåne och konstnärsduon Auran/Frankenstein lanserar sitt andra samarbete med växtfärgade ljudabsorbenter. Denna gång är tavlorna framtagna med färg och mönster som skapas av matavfall.

Byarums Bruk lanserar Signe Persson Melins klassiska serie Pallisad i svart


Notiser
– Ny VD på Tärnsjö Garveri. Den tidigare har gått vidare till Himla.
–  Mari-Louise Franzén tar över VD-posten för Stockholms Hantverksförening och Hantverkarnas Riksorganisation
– Ellos backar första kvartalet.

– Artilleriet har tagit in New Botanic (trädgårdsvarumärket som grundats av en tidigare designer på Acne).
– Lauritz auktionerar ut en unik samling av Finn Juhl. Klicka här för mer info!


Konstnären Astrid Sylwan skapat 75 grafiska blad, exklusiva för Majblomman, där pengarna från försäljningen går oavkortat till Majblommans ändamål.


Till sist har Bovalls Dörrbyggeri och formgivaren Emma Olbers har lanserat den nya dörrserien Granö och Askö, för inomhusbruk. Som namnet antyder tillverkade i ask och gran. Man har valt att behålla kvistarna för att undvika spill och skapa upplevelsen av att kunna känna träet med blicken. Den nya dörrmodellen kommer i sex färgställningar lera, kisel, mörkgrön, lindgrön, naturvit och olja. Markerar detta ett trendskifte tro?

Kommentarer

  • Jea skriver:

    Du har lagt rörstrand-tradera länken på New botanic också!!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.