Annons

Veckan som gått och några ljuspunkter från den

Jag är ungefär lika dålig på att ta hjälp, som jag är på att fickparkera. Flytten till Trendensers nya lokal har tvingat mig att träna på båda de sakerna. Egentligen bor vi så nära att jag skulle kunna cykla till jobbet, men nu innan allt har kommit på plats behöver jag oftast köra ner för att kunna transportera med mig möbler, paket och leveranser. Varje morgon svettas jag så det pärlar sig på överläppen när jag försöker ratta in bilen i de snålt tilltagna parkeringsfickorna, utan att skrapa någon annan på vägen. Häromdagen var det så tight att jag fick jag klättra ut genom passagerarsätet för att komma ur bilen. Ovärdigt, men bra mental träning för att övervinna parkeringsrädslan. Samma sak är det med alla uppgifter som behöver utföras nu. Jag inser ju mina begränsningar och förstår att jag omöjligen kommer klara det här ensam, så det är inte mycket att fundera på när någon sträcker ut en hand och erbjuder sin hjälp.


Efter mina frustrerade inlägg över lagersitusationen hörde en snäll läsare av sig och föreslog att hon kunde komma ner ett par dagar för att skapa ett genomtänkt lagersystem, från scratch. Vilken räddande ängel! Ska berätta mer om allt Helena har fixat åt mig i ett eget inlägg, men kan krasst konstatera att det var en himla tur att jag inte tvekade på svaret där. Nu är det tysk ordnung i varenda låda!


Jag har också tagit emot en student, som ska praktisera på Trendenser till och med den 21 maj. Jag brukar ju vara lite restriktiv med sånt, eftersom det kräver att man verkligen har tid att ge bra förutsättningar för en lärorik praktikperiod med givande uppgifter. Men det var något med Hannas ansökan som stack ut, så jag svarade ja när hon hörde av sig för ett par månader sedan. Och vilken trisslottsvinst det visade sig vara, inte bara utifrån att hon är en härlig person utan också givet läget (som jag ju inte visste om då). Hanna studerar arkitekturvisualisering och har varit en toppenresurs från dag ett. Just nu skissar vi på butiksinredning och displayboxar tillsammans och även jag får chans att lära mig en hel del nytt.


Det kommer ju leveranser mest hela tiden nu, men den här veckan blev jag extra glad över att få mer belysning på plats. Vi har också haft en elektriker här som åtgärdat knasiga kablar och satt in nya spotlights + en stor taklampa inne på kontoret och monterat upp de här bordslamporna som arbetsbelysning vid skrivborden. Skärmarna är av benporslin och ger ett mjukt och fint sken. Längtar faktiskt till måndag, då jag får tända upp igen!

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Så skönt att du fick lite hjälp! Men vart har dina anställda tagit vägen? Eller hade du bara den som sa upp sig kanske? Ska bli så spännande att se butiken växa fram, nytänkande koncept! Lycka till!

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Maria!
   Min assistent kom in på en utbildning och började plugga i höstas och min närmsta kollega valde (som jag skrev i ett tidigare inlägg) att säga upp sig i samband med flytten. Jag håller på att rekrytera personal till butiken men det har tagit lite längre tid än planerat med alla intervjuer så därför är jag ensam på plats just nu. Sofia som har varit anställd på Trendenser sedan 2017 är fortfarande kvar men arbetar på distans, från Stockholm.

   Ska berätta mer om det nya till veckan! ????

   • Maria skriver:

    Då förstår jag! Helt säker på att det kommer bli jättebra i slutändan även om det känns tungt nu. Trevlig kväll! Ser fram emot kvällens inredningsnyheter.

 • Karin skriver:

  Så vackra bordslampor! Kan man ändra vinkeln på både själva lampskärmen och stången den sitter på?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Karin
   Det finns olika modeller men denna är den där man kan justera både höjden och vinkeln och vinkla skärmarna.

 • BM skriver:

  Så glad jag blev när jag läste att du fått hjälp som en skänk från ovan! Och att ni trivs så bra med varandra! Nu slipper jag gå omkring och tycka synd om dig!

  Är det Gubi-lampor? Jag får kolla lite!

  Stort lycka till! ????????????????????

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej!

   Ja det stämmer, det är Bestlite från GUBI.

   Tack för både lycka till och din omtanke ❤️

 • H skriver:

  Förstår utmaningen i att göra allt på en gång men tänk på att det kan också finnas något bra i att möjligheten att rekrytera ett helt nytt team. Ibland är det upplägget betydligt enklare än att försöka anpassa en befintlig personalgrupp till nya förutsättningar. Tro mig när jag säger att det kan vara slitsamt på andra sätt….

  Tack för att du delar med dig av resan och lycka till med allt!

 • Emma skriver:

  Undrar vart den fina mattan under skrivbordet kommer ifrån?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.