Annons

Inredningsnyheter v.11/2023

Lite halvfart på bloggen den här veckan, men det kommer bli bättring på den fronten så snart allt är i ordning i vår nya lokal. Jag lovar! Här kommer i alla fall ett traditionsenligt söndagssvep med de senaste snackisarna och nyheterna inom nordisk inredning för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som hänt i branschen de senaste 7 dagarna.


Artek firar sin klassiska pall 60 som fyller 90 år med en specialutgåva som bär ett subtilt mönster i fanérskikten: Stool 60 Kontrasti.


Kinfolk är aktuella med en ny bok som handlar om ”slow travel”; Kinfolk Wilderness.


Danska Vipp lanserar sin första kollektion utemöbler.Marie Olsson Nylander känd från tv-serien ”Husdrömmar Sicilien” på SVT har tagit sig an uppdraget som kreativ chef för krisdrabbade Odd Molly som är under rekonstruktion sedan slutet av oktober i fjol då man hotades av akut likviditetsbris. Modigt av Marie och rätt tänkt av OddMolly.


Rebel Walls lanserar en lekfull kollektion med namnet ”More is more” 

Notiser
– Att förlänga livet på begagnade IKEA-produkter blev en lönsam affärsidé för möbeljätten. Nu förlängs testet av secondhand-butiken i Eskilstuna och lärdomar från testet ska spridas till alla svenska Ikeavaruhus.
– IKEA satsar också på lager-drönare. Läs mer här.
– Kilands mattor öppnar en helt ny outlet-butik på Solås Center i Jönköping.
– Influencer-renoverarnas favorit Kitchens By Paul öppnar egen ehandel med bland annat köksluckor till Ikea-stommar genom varumärket Miathéo Stockholm.Tillsist Norrgavel firar 30 år i vårmed en jubileumskollektion i koboltblått. Stora blå är namnet på jubileumskollektionen med utvalda Norrgavel-klassiker som målats i en ny, blå lackkulör. Men det är lika mycket en inbjudan till att utforska det existentiella förhållningssätt som är själva grundförutsättningen för att Norrgavel finns.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.