Annons

ANNONS: Solskydd med snygga och smarta Visor plisségardiner

Reklam för VisorNumera är det väldigt många hus som byggs med stora fönster och glaspartier. Härligt med utsikt och ljusinsläpp förstås, men inte alltid lika välkommet med insyn och solljus på dygnets alla tider. I stolt samarbete med Visor som är specialister på plisségardiner vill jag därför tipsa om hur du snyggt och enkelt kan skapa insynsskydd och begränsa solljus och bländning inomhus.

Visor plisségardin är en högkvalitativ designgardin tillverkad i Finland, och den har många användningsområden: fönster, invändiga glasväggar, balkongfönster och räcken, terrasser och glastak. Visor plisségardiner är perfekta för till exempel kommersiella lokaler, kontor, servicebyggnader och offentliga lokaler som skolor och daghem.

Flexibelt insynsskydd
En av de främsta egenskaperna hos Visors plisségardin är att den kan justeras steglöst från topp till botten och från botten till toppen. Det är perfekt när ett fönster, glasdörr eller vägg bara behöver delvis skydd. Den lättanvända plisségardinen kan enkelt stängas och öppnas vid behov. Visors plisségardin finns också att få med ett transparent, ett semi-transparent eller med mörkläggningstyg. Speciellt de ljusa tygerna släpper igenom ett naturligt ljus, så att rummet inte blir mörkt även om plisségardinerna är helt stängda. Många av tygerna är täta och ger ett effektivt insynsskydd. Den mörkläggande gardinen släpper inte igenom något ljus.

Visors färgskala innehåller flera skandinaviska alternativ. Tio färgalternativ finns tillgängliga, inklusive benvit, sand, mörkgrå och khaki. Plisségardinerna har smala och diskreta topp- och bottenprofiler. Fästanordningen, eller clips som man kallar dem, är inte synliga utan är dolda i den nedre och övre profilen. Gardinen kan monteras på öppningsbara och fasta fönster samt på spröjsade fönster och skjutbara glasdörrar. Gardinen stannar på plats och rör sig inte på glasets yta när dörren eller fönstret öppnas eller stängs. Skjutdörrar i glas är också väldigt vanliga nuförtiden. Visors plisségardin är väl lämpad för dessa, eftersom de är lätta och endast 15 millimeter smala. Den passar därför mellan skjutdörrar i glas och fastnar inte när dörren flyttas.


Lätta att underhålla och säkra för barn
Visors plisségardin är tålig och återgår till sin form även om den skrynklas för hand. Visors plisségardiner tål också ganska tuff användning, vilket är särskilt viktigt för barnfamiljer men även på dagis och skolor. Om till exempel en ryggsäck träffar en gardin så behåller den sin form. Eftersom plisségardinens tyg är ett mjukt material, blir gardinen också ljuddämpande mot glasets hårda yta. Visors plisségardiner är lätta att sköta. Dammsugning och avtorkning med en fuktig trasa räcker vanligtvis för rengöring. Vid behov kan gardinen även tvättas med vatten. Visors plisségardin har inga löst hängande snören eller pinnar. Det är därför barnsäkert, men ser också snyggt ut.

I många lokaler krävs brandsäkra lösningar. Nästan alla produkter i Visors sortiment har även ett brandsäkert alternativ att välja mellan. Visors plisségardiner har Öko-tex certifikat, så produkterna innehåller inga skadliga ämnen.

Insyn och solskydd för balkongen
Du kan också beställa Visors plisségardiner för inglasade balkonger och terrasser. De fungerar både som insynsskydd och avskärmning mot solljus. Visors plisségardiner hjälper dig också att hålla nere temperaturen jämfört med att solen skiner direkt in på balkongen. Detta ger möjligheten att njuta mer av det extra utrymme som balkongen erbjuder. I ett flerbostadshus skapar balkonggardinerna också ett enhetligt och stilrent utseende för byggnaden och balkongerna.Solskyddet från gardiner påverkar inte bara komforten utan även energikostnaderna. När solen inte skiner helt in i interiören minskar det behovet av kylning avsevärt. Dessutom kan de skydda din inredning eftersom möbler och golv kan blekas eller färgförändras av solljuset. 


Patenterat fästsystem
Tack vare de patenterade snabbfästena är Visor plisségardinen enkel och snabb att installera. Infästning på till exempel balkongglas kan ofta göras utan verktyg eller borrning. Utformningen av fönstrets båge eller karm spelar ingen roll, Visors plisségardin kan monteras på raka, lutande eller formade fönsterbågar/karmar. 

Nordiskt kvalitetsarbete
Alla Visors gardiner tillverkas efter mått i Visors egen fabrik i norra Finland. Leveranstiden är snabb, 5-10 arbetsdagar även för ett stort projekt.

Läs mer på Visors hemsida och inspireras via deras instagramkonto: @visorblinds

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.