Annons

Läsarfrågan: Tips på tunna svarta gardinstänger?

Inlägget innehåller reklamlänkar / adlinks till inköpsställen


Hej!
Jag tycker det är så fint med tunna svarta gardinstänger. Har du tips på var man kan hitta snygga sådana? Stort tack på förhand.
/ Therese B.


Svar:
Visst gör den svarta gardinstången stark comeback nu, efter en lång period när man enbart sett takskenor och hotellgardinsuppsättningar. Ett tips är att låta gardinstången vara ca 15-30cm längre/bredare på båda sidor om ditt fönster. Som exempel: är ditt fönster 120 cm brett så blir det ofta lagom med en justerbar gardinstång som är max 180 cm (förutsatt att den inte slår i något väggfast intill). Här är några favoriter, från premium till budget.


Snyggast i klassen? Dessa tunna från franska Caravane via Artilleriet (adlink/reklamlänk).


Gotain har också fina gardinstänger i mattsvart med sk. French Rod-fästen. Stången säljs i 200cm med Ø 1,6 cm som finns med skarvdel om du vill sätta ihop fler stänger till ett längre mått. 


På den här badrumsbilden syns Gotains fästen lite bättre.


Ellos har bra budgetvarianter, som denna tunna modell (adlink/reklamlänk) som är justerbar mellan 70-180 cm.

Vill du ha en längre stång har Kirsch en modell med Ø1,9 cm som är 210-380 cm lång, finns på Åhléns (adlink/reklamlänk).

Hoppas det kan vara till hjälp!

Kommentarer

 • Eva skriver:

  Förvånad att du inte nämner de vackraste gardinstängerna i svart smide som kan beställas?

 • Karin skriver:

  Måste tipsa om snygga svarta smidesstänger från smederna Wira bruk. Finns i ”alla” längder och med olika smidda avslut. Prisvärda!

  https://www.wirabruk.com/gardinstanger-smide

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.