Annons

Intervju Plaza Interiör, nr 1 2023

I senaste numret av tidningen Plaza Interiör hittar du en lång intervju med mig om min nya bok ”Handbok i möblering”. Nästa vecka går Stockholm Furniture Fair (möbelmässan) av stapeln och det pratas mycket om hur formgivare kan hjälpa världen att bli mer hållbar genom sin design. Men mest i fråga om förbättrade material, produktionsmetoder och transporter. Jag vill hävda att det inte räcker om en stol är producerad av 100% morötter – ens i samma kvarter där du bor. Den måste också ha en design som gör möbeln användbar och bekväm. Annars blir den aldrig hållbar i någons hem, i längden. I Handbok i inredning listar jag viktiga saker att titta efter, möbel för möbel – som hjälper dig se skillnad på bra och dålig design.
Frida Ramstedt Plaza interiör 2023

Foto: Anna Roström / Faksimil från Plaza Interiör ute i butik i februari 2023

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna Ö. skriver:

  Har tänkt samma. Det är så mycket space-ig design som ser futuristisk och spännande ut som inte går att sitta på. Är det verkligen hållbart eller försvarbart idag?

 • Kristina skriver:

  Exakt det samma gäller med kläder, som är den branschen jag hör hemma i. Om det inte passar, spelar allt annat ingen roll. Jag vill påstå att en möbel eller ett plagg i ett ”dåligt” material som älskas och passar är så mycket bättre än något som inte används i ett så kallat hållbart material.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.