Annons

Inredningsnyheter v.6/2023

Söndag efter årets mest nyhetsintensiva vecka i den svenska möbelbranschen. Håll i er, här kommer ett långt svep med ett urval av alla snackisar och lanseringar som passerat revy de senaste dagarna.


Lotta Agaton har haft invigning av sina nya lokaler och sitt nya galleri i Stockholm som kommer att vara ”open by appointment”.


Monica Förster och Orrefors har lanserat Reed. en serie vaser inspirerade av naturens former och uttryck, som en hommage till skandinavisk form och natur.


Gense har lanserat kompletteringar till sin bestickserie Dorotea, skapad av samma formgivare: Monica Förster. Bland annat har kollektionen nu fått tillskott av en vattenkaraff, ljusstakar och vaser i matchande design.


Astrid firar 20 år i år med att slå upp dörrarna till sin nya ateljé tvärs över gatan från showroomet på Nybrogatan. Tanken bakom studion var att skapa ett kreativt mötesrum och ge utrymme för hantverk och konst som passar in i Astrids estetik. Norrländska Bonnibonne är den första gästen som visar utvalda föremål tillsammans med Astrids tyger och nyheter i en gemensam utställning.


VERK visade sitt soffbord med en ny toppskiva i handgjutet glas från Målerås Glasbruk. 


Asplund har lanserat nya soffbordet IRIS med eleganta handgjorda detaljer och en enkel konstruktion (som kan flat-packas på bara 30 sekunder). Namnet kommer från den runda formen, som påminner om mitten av ögat och bordet har fått ett varmt underredet i trä som kramar om den mjuka runda toppen.Svenska Ringvide har lanserat nya serien Pine, i furu som en hyllning till Axel Einar Hjort. Serien vill lyfta den svenska högkvalitativa furun i nytappning, behandlad långt från 70-talsfuruns annars karaktäristiska kännetecken.


I samband med Superfronts 10-årsjubileum har de släppt Bruta Kitchen av den London-baserade design studion Raw-Edges. 


Många danska varumärken lyste med sin frånvaro i mässhallarna i år, de tycks satsa på 3 Days of Design i Köpenhamn I juni. Här kommer i alla fall ett glädjande tips till alla småbarnsföräldrar som har brottats med hopplösa resesängar i plast (ni som vet, vet). Kolla in Skovshoved Møbelfabriks OGK Weekend bed som baseras på samma princip som deras klassiska dagbädd.

Notiser
– Walpole, branschorganisationen för brittiska lyxvarumärken, har presenterat sin lista över de mest inflytelserika personerna inom den brittiska lyxindustrin. Med på den prestigefyllda listan är i år västsvenska profilen Marie Karlsson, kreativ chef och vd för exklusiva tapet – och textilföretaget Cole & Son.
– Stolab har samarbetat med Sara Garanty för att ta fram säsongskulörer av sina klassiker. Sara har också tagit fram en egen tapetkollektion baserat på färgforskning, i samarbete med Belarte Studio.
– Svenskt tenn har premiärvisat utställningen Pleated for Frank, en tolkning och vidareutveckling av plisseringshantverkets finstämda konst i samarbete med Folkform. I kollektionen Pleated for Frank har de skapat en unik serie plisserade bordslampor och lampskärmar med Josef Franks klassiska mönster och Svenskt Tenns enfärgade linnetyger.


Skultuna har lanserat en ny vägglampett, formgiven av Thomas Sandell. En modern take på Kungalampetten? Till sist har Örsjö belysning lanserat en rad fina utomhusarmaturer. En favorit är arkivgodiset C 627, även kallad ”Rulle”. En vägglampa i originaldesign av Hans-Agne Jakobsson från 1960-talet. Funkar både som utomhuslampa, och som vägglampa inomhus.


Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

  • Anette Bjernklev skriver:

    Så trevlig inblick – blir alltid glad för hantverk med genuina trädetaljer!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.