Annons

Älvsjö Gård 2023


Är nyss hemkommen från Stockholm Furniture Fair och konstaterar att årets stora mässnackis var Hanna Nova Beatrice incitament, den nya satsningen på Älvsjö Gård som mässans satellit och utställningsplattform för experimentell, forskningsdriven och samlardesign. Jag hade aldrig lagt märke till det innan, men Älvsjö Gård ligger precis mellan pendelstationen och mässan och är en av de äldsta existerande herrgårdarna i Stockholm. Där hade SFF bjudit in designgallerier, oberoende konstnärer och designers för att ställa ut sina verk i husets alla små rum fördelade på två våningar.

Här visades bl a Tableu från Danmark, Pyton Gallery och Kiosken från Norge och Stockholm Modern, Coulisse Gallery och Veermakers från Sverige. Fredrik Nielsen med installationen Mixed Emotions, från Loewe-utställningen 2022 och ”New Narratives” med unika verk från en rad svenska designers och konstnärer. Här fanns också Tokio från Slovenien och Navet från Sverige och den svenska skulptören och formgivaren Kajsa Melchior.

Sammanfattningsvis bjöds man på en visuell käftsmäll som kändes, ordentligt. Svårt att återge i stillbild men det var knasigt, fullständigt obegripligt, konstnärligt provocerande och jätteintressant – på samma gång. Visuell eskapism, som någon sa.

Håll i er för långt bildssvep, direkt från min mobil.


Foton: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Monnah skriver:

  Jag vet inte vad jag ska säga… Hjärnan sägs må bra av att ryckas ur invanda spår, så till detta ändamål måste utställningen ha varit toppen. Min själ mår dock bäst av rena harmonier, vackra linjer och färger som spelar väl tillsammans.

 • Nina skriver:

  Älskart! Kreativt, kul, snyggt, skarpt, inspirerande och njutbart.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.