Annons

Läsarfrågan: Tips på ljusa tapeter

Hej!
Jag söker tips på ljusa tapeter, till ett litet rum med lågt i tak. Resten av huset går i lugna naturfärger, mer åt beige än grått. Stort tack på förhand!
/ MarieDen här frågan dök upp i Trendensers Facebookgrupp (ansök här om du också vill bli medlem). Eftersom jag vet att det är många fler som söker vita / ljusa / beiga tapeter som alternativ till kritvita väggar delar jag mina tips här, så kanske de kan vara till hjälp för fler som är sugna på att klä väggarna med något mönstrat istället för enfärgat. Jag är personligen inte förtjust i tapeter som bildar tydligt linjerade mönster, därför har mina förslag mer slingriga motiv med nyans och storleksvariation för att få ett större djup på väggen. Till det tänker jag mig vita sängkläder och att man plockar upp olika toner från tapeten på en enfärgad sänggavel, överkast, gardiner och sängkappa för att även skapa djup i rummet – som på min exempelbild (det fotot har jag tagit i ett hotellrum där jag alltid sover så himla gott).

Här är några alternativ jag själv gillar. Här kan ni hitta gruppmedlemmarnas svar för fler tips!


Boråstapeters Dancing Crane 3130 av Emma Von Brömsen


Woodland notes i färgen Clay beige (1567) från Ulricehamns tapetfabrik av Littlephant.


Tapeten Mirage – 7260 från Boråstapeter. 


Morris & Co Pure Willow Bough Dove/Ivory


Och till sist en budget-bubblare! Tapeten MARBURG Giulia novamur floral white från Hornbach. Obs! Reserverar mig för att jag inte har sett den i verkligheten än, att bilden är frimärksstor och att informationen på hemsidan är ytterst knapp.

Kommentarer

 • Karin skriver:

  Tipsar om klassiska Acanthus 5352 från Boråstapeter, den ljusaste. Väldigt diskret och behaglig färg och mönster. Mönstret syns knappt på håll, har den själv i ett rum.

 • Sofia skriver:

  Tapetkollektionen Linen från Boråstapeter har flera fina ljusa nyanser i både varma och kalla kulörer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.