Annons

Lookalikes: Grafiska plädar

Det kanske bara är en slump, eller en optisk synvilla, men jag hajade till när jag såg den här scarfen (pläden?) från Hemtex. Är inte mönstret förvillande likt Totemes grafik som de också använder på allt från tunn muslin, till ull-scarves och handdukar? Vad säger du om de här, lika som bär?


Bild 1: Toteme’s signature monogram towel färgen tofu, pris 1100 kr
Bild 2: Hemtex Helena Scarf svart, pris 149 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Den ena är 100 % ekologisk och den andra mestadels i polyester. Det skulle vara intressant att lyfta vad materialen består av för att fler skulle förstå prissättning och vad det innebär för miljö och hälsa när man väljer det billigare, ofta plagierade alternativet.

  Ärlig design och reko produktion kostar vid köptillfället mer men är på minimal bekostnad långsiktigt – kontra det som kostar mindre vid köptillfället. Det kostar oss redan nu arter och en planet som är sargad.

  • Frida skriver:

   Hoppas på inget sätt att mina lookalikes uppfattas som köptips från min sida, dvs att det är tydligt i vilket läger jag har fötterna 🙂

  • TJ skriver:

   Själva designen är ju på alla sätt fulare också. Ser ut som att de tagit in en prao som försökt efterlikna originalet utan att helt kopiera. Dvs som det brukar göra när stora varumärken kopierar mindre designers. Låg kvalitet rakt igenom.

  • M skriver:

   Jag håller helt med dig, samtidigt som jag inte tror att det är så enkelt. Även ekologisk bomull kan ha väldigt stor påverkan på miljö och biologisk mångfald. Det säger inte heller nödvändigtvis något om arbetsförhållandena.

   Tyvärr är saker med ärlig design och reko produktion väldigt svåra att hitta, men lågpris är naturligtvis nästan alltid är det sämsta alternativet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.