Annons

Platsbyggd garderob av IKEA-stommarJag är så glad för Trendensers Facebookgrupp och alla diskussionstrådar som bubblar där inne varje dag. Det är väldigt intressant att se vilka utmaningar och problem som medlemmarna står inför, i verkliga livet – men också hur andra i gruppen har löst dem. Där finns så mycket kunskap och idéer att ta del av, helt gratis. Här är ett exempel. Robin visade hur han gjort sin ”platsbyggda” garderob av IKEA-stommar.

Garderobsväggen är alltså byggd med hjälp av svarta köksstommar från IKEA. Han och hans sambo lämnade sedan in de svarta dörrarna och luckorna för lackning, i samma gröna kulör (NCS S 6005-G20Y) som de hade målat bröstpanelen i. Och för att fylla ut hålrummet som uppstod längst intill väggen på vänster sida så byggde de en smal bokhylla som också målades. Till sist lät de sätta takstuckatur och golvlister utanpå hela bygget och nu ser de färdiga modulerna skräddarsydda ut för rummet. Väggarna är målade med skuggvit från Jotun.


Foton: Robin Ankermark

Kategorier:

Kommentarer

 • Emelie skriver:

  Hej! Är det Ikea pax stommar? Vad är det för stomme och dörrar högst upp, alltså dom små skåpen? Hittar inte det på Ikea! ????

 • Ylwa skriver:

  Undrar också!!

 • David skriver:

  Svar till Emelie och Ylva: Det är IKEAs köksstommar, metod.
  Se länk för deras olika varianter av högskåp:
  https://www.ikea.com/se/sv/cat/staedskap-hoegskap-23609/

 • Sofie skriver:

  Vad landade kostnaden på per dörr att lacka om och är det Ikea dörrar? Vilken modell i sådant fall 🙂

 • Sara skriver:

  Emelie + Ylwa: Som David skriver är detta Metod-stommar. IKEA säljer inte överskåp till Pax-stommarna. Det man kan göra med Pax är att kapa av en stomme till 2 överskåp i önskad höjd och ”bygga på” den primära stommen (Pickyliving har en beskrivning) alternativt köpa ett överskåp i önskad höjd direkt från ex. Pickyliving.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.