Annons

Inredningskunskap: Armstödslutning

Visste du att utbildade möbelformgivare alltid ser till att armstöden sluttar inåt mot en fåtölj eller soffas rygg (alternativt är raka). Varför? Annars kommer man inte att kunna luta armarna bekvämt mot dem, utan att kroppen måste jobba mot fysikens lagar. Om armstöden sluttar lätt utåt kommer du att behöva hålla i dem, eller spänna överkroppen, för att dina armar inte ska glida nedåt av tyngdkraften. Logiskt, egentligen. Ändå förekommer det utåtsluttande former på armstöd både här och där. Inget man brukar tänka på när man letar efter en ”snygg fåtölj”, men något man blir varse om efter en längre stunds sittande. En vinkel värd att vara uppmärksam på med andra ord.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.