Annons

Annons: Smart, snyggt, tryggt och enhetligt – med Exxact från Schneider Electric

Inlägget är reklam i samarbete med Schneider Electric

Att planera en nybyggnation eller renovering kräver många beslut. Ibland så många att man inte riktigt orkar hålla skärpan hela vägen. Jag vet av egen erfarenhet att kraften brukar ta slut när man närmar sig de tekniska enheterna, därför vill jag påminna om att det är just dem du kommer ha daglig kontakt med – under bostadens livsstid. Ofta använder vi strömbrytare och eluttag mer än vi tar i dörrhandtagen på våra innerdörrar. Som ni vet är jag stolt ambassadör för Schneider Electric och idag ska du få lära dig mer om deras serie Exxact.


Smart, snyggt, tryggt och enhetligt!
Schneider Electric har en apparatserie som heter Exxact med ett stort antal funktioner i flera färger och ramar i material från standardutförande i vitt till exklusivare varianter i glas eller borstat stål. En trygg och snygg lösning för ditt hem. Apparatserien är utformad för snabb, säker, enkel och miljövänlig installation som också kan anpassas utifrån den stil och färgskala du har planerat för i hemmet. När Exxact-serien lanserades 2011 vann den utmärkelsen Red Dot Design, världens främsta designpris, för dess höga designkvalitet och idag är det den mest installerade apparatserien i Sverige. Kontinuerligt lanseras nya funktioner i sortimentet för att förbättra prestandan utifrån dagens behov och förutsättningar. Tack vare en extra tätningssats som tål fukt kan du ha samma design i hela bostaden, även i våtutrymmen som till exempel badrum. Tätningssatsen klarar IP44 och är godkänd för utomhusmontage. Samma insats kan också användas både för utanpåliggande och infällda montage.

Exxact-serien finns med insatser, dvs mittendelen där elektroniken sitter som du styr med till exempel en knapp, i färgerna vit, antracit och metallic och givetvis finns det även ramar i dessa färger. Det finns även en ram som kallas Exxact Design som är genomskinlig, vilket gör att du själv kan bestämma hur ramen ska se ut. Ramen ger nämligen obegränsade möjligheter då du kan sätta in ett fotografi, en tapet, rita själv eller bara ha en färg som matchar inredningen eller förstärker en känsla i ditt hem. Om du inte vill klippa ut din egen bild för att placera i ramen finns det tre vändbara ark i sex olika färger och mönster som levereras tillsammans med den genomskinliga ramen som finns i de vanligaste kombinationslösningarna, 1- till 3-facksramar och en ram för vägguttaget. Ramarna kan du själv enkelt och säkert byta ut utan att strömförande delar vidrörs. 

Precis som med alla produkter i Exxact-serien kan ramen på uttagen bytas ut mot någon av de många designramarna i Exxact-sortimentet. Ramarna finns i flera olika färger, designer och material. Om du dessutom tar med integrering av USB-uttag i planeringen för kabeldragningen kan vara ett av de bästa besluten du tar i din bygg- eller renoveringsprocess. Med några USB-uttag på väl utvalda platser i hemmet är det enkelt att hålla allas enheter laddade. Tack vare inbyggda USB-uttag behöver man bara ansluta laddkabeln för att börja ladda – jämfört med att du måste ha en adapter om du ska ladda i ett vanligt vägguttag.

Spara el med rörelsedetektor

I det breda Exxact-sortimentet finns det flera varianter av rörelsedetektorer som bidrar till att minska elförbrukningen i hemmet. Genom att ha en strömbrytare eller dimmer med rörelsedetektor innebär det att belysningen tänds automatiskt när någon går in i rummet som exempelvis toalett, garderob, garage eller vid en trappa. Sedan släcks belysningen efter inställd tid, vilket gör att man slipper komma hem efter en hel dags arbete och inse att någon glömt släcka belysningen. 

Nya kraftfulla USB C-uttag

USB C är den nya standarden för att ladda enheter och Schneider Electric är först i Europa med USB C-uttag som har Power Delivery, dvs snabbladdningsteknik, där effekten anpassas efter enheten som laddas för en snabbare, säkrare och mer hållbar laddning. För användning i hemmet är det Exxact-uttaget som gäller och det har både ett traditionellt USB A-uttag och ett USB C-uttag. USB C-uttaget har kapaciteten att ladda hela 45W, vilket innebär att du kan ladda din dator i uttaget utan att behöva använda en adapter och du undviker risken för potentiell varmgång som annars kan uppstå i exempelvis telefoner och datorer av äldre modell.

I kontorsmiljö där man har fönsterbänkskanaler är det Thorsman F80-uttaget som installeras och det har ett USB C-uttag där du kan ladda upp till 65W. Inte fel att ha denna smidiga lösning för arbetsplatsen på kontoret också!

Förbättrade dimrar
Schneider Electric har lanserat nya vriddimrar för 370W LED där dimrarnas funktionalitet har förbättrats för att till exempel minska risken att ljuskällan flimrar. Att dimrarna kan installeras både med och utan neutralledare, dvs två eller tre kablar, gör att de kan användas vid de flesta installationer, både vid renovering och nybyggnation. Om man har turen att ha tre kablar installerade i bostaden kommer man kunna dimra ned till nästintill 0W utan flimmer. Bättre dimring och inget flimmer gillar vi! Som jag nämnt tidigare finns Exxact-produkterna i färgerna vit, antracit och metallic och kan monteras med alla ramar i serien. Se så fint det blir när dimmern på bilden matchar den övriga inredningen.

Vägguttag med nattlampa eller dekorbelysning
Med Exxact får du alla tänkbara funktioner, i samma genomtänkta design. Exxact dekorbelysning är den praktiska nattlampan som förstärker en mysig atmosfär och ger inredningsdesign en ny dimension. Välj mellan orienteringsljus och dimmer med dekorbelysning. 


Är man istället i behov av en nattlampa med rörelsedetektor kan vägguttaget med rörelsedetektor och nattlampa rekommenderas. Perfekt i barnrummet eller hallen när någon går upp mitt i natten.

Som jag skrivit om tidigare har Schneider Electric ett smart hemsystem som heter Wiser och erbjuder ett brett sortiment med uppkopplade produkter inom belysningsstyrning, sensorer/detektorer, IP-kameror, brandvarnare, trådlösa tryckknappar samt uppkopplade vägguttag som visar energiförbrukningen för inkopplade apparater. Nyligen lanserades även en radiatortermostat för vattenburna element som erbjuder styrning av värmen i hemmet. I serien Exxact finns det strömbrytare, dimrar, jalusibrytare, trådlösa tryckknappar och vägguttag som är uppkopplade och en del av det breda sortimentet i Wiser-systemet. 

För att kunna styra de uppkopplade enheterna behövs en Wiser gateway som är navet i systemet och ger full kontroll över de inkopplade funktionerna – i hemmet och genom styrning på distans. Efter installationen av Wiser gateway, som kopplas upp mot hemmets router för internetuppkoppling, skapar man ett hem i Wiser by SE-appen för att därefter kunna lägga till de funktioner som installerats. Funktionerna kan sedan styras direkt via produkten som är monterad på väggen, via Wiser by SE-appen eller via röststyrning med Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri. 

Läs mer om Wiser

Smarta hem system med Wiser för bostadsägare | Schneider Electric Sverige

Läs mer om Exxact här.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.