Annons

Lookalikes: Norrgavels påshylla

Norrgavels påshyllor har kommit att bli ett av företagets mest varumärkesbärande produkter och har funnits med i deras sortiment sedan starten för över 25 år sedan. Med tiden har formen förfinats och serien utvecklats med möjligheter att välja på olika antal moduler och material samt kulörer på påsarna. Men originalmodellen som togs fram för familjen Richter är nog den allra mest kända (och köpta?). Jag blinkade därför till två gånger när jag fick se denna nyhet från Jotex. Vad säger du om de här, är de lika som bär?


Bild 1: Norrgavels påshyllor (finns med olika antal fack) pris från 1045 kr
Bild 2: VIK från Jotex, pris 1190 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara i Åre skriver:

  jag hajade till på Jotex pris!

 • Helene skriver:

  Hej, bra du tar upp detta problem som blivit allt mer uppmärksammat, läste häromdagen om en annan svensk designer som blivit kopierad av ett internationellt varumärke. Och för några månader sedan var det en keramiker som fått sin ljusstake kopierad, också av Jotex.
  För egen del som utvecklare av design har jag funderat på att öppna ett FB/Insta-konto som heter typ ”Original & Fake”, eller ”Design & Kopia” och där lägga upp alla de exempel jag ser dagligen på kopior tillsammans med originaldesignen.
  Att säga att man inspireras är en sak, men när man kopierar intill 100 %, eller kanske 99 % då undrar jag om det är hållbar design.

 • Maria skriver:

  En blek kopia av en av mina favoriter från Norrgavel men ändå en kopia och helt klart ett tydligt övertramp från Jotex. Ett av otaliga övertramp gjorda av parasiterande företag på bekostnad av så mycket. T ex kvalité och livslängd, rättigheter, ekologi, moral, osv.

  Det är vi konsumenter som bestämmer hur länge dessa företag som åker snålskjuts och stjäl ska få överleva. Köp inget utan eftertanke och efterforskning. Vår tid kräver det med allt som kopieras, produceras och krängs.

  Att belysa som du gör här är så bra för att kunna markera mot de som inte visar respekten gentemot andras slit, investeringar och hantverksskicklighet.

  Jag är så innerligt trött, så djupt frustrerad på den så ofta snabbproducerade dynga som produceras, säljs och tyvärr köps (och snart ofta slängs som sopor på världens absolut högsta berg ~ sopberget). Det sker på bekostnad av hederligt, genuint och hållbart hantverk designat och producerat av ansvarsfulla företagare i hälsosamma miljöer och förhållanden som gagnar och är viktigt både för arbetaren i ena ledet men också för hela vår planet och arternas fortlevnad.

 • ingrid skriver:

  förlåt, men är det så likt? den ursprungliga sitter korgarna fast, på den nya kan man ta bort dem (vilket säkert kan va smart, eller jobbigt). lik i färger absolut, men annars inte en ren och skär kopiering anser jag

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.