Annons

Läsarfrågan: Måla eller tapetsera rum med snedtak?

Hej!
Vi ska måla om ett rum med snedtak. Det blir tapet på två väggar (som inte syns på bilden). Resten ska vi måla med Jotun kulör Lys antik. Problemet är att vi har lite knepiga hörnor och snedtak som ni ser och rummet är smalt. Lutar åt att måla allt (förutom taket) i lys antik men vill inte att snedtaket ska kännas som det faller över mig. Har du några tips?
/ MatildaBeroende på vilka väggar man målar eller tapetserar och hur högt man går kan man skapa olika optiska illusioner i ett rum med snedtak. Bifogar en illustration som kanske kan hjälpa dig visualisera effekterna. Beroende på fönstersättningen kan färgvalet också påverka ljuset i rummet. Vita ytor hjälper till att reflektera ljusinsläppet och ljusa upp rummet. Det kan du läsa mer om här. Jag hade därför valt att inte tapetsera utan måla vitt i vinklarna nära fönstret.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.