Annons

Inredningsnyheter v 46/2022

Jag blev lite senare än vanligt med veckans söndagssummering på grund av alla förberedelser vi håller på med inför utflytten från Spinneriet den sista november. Vi har hittat en ny fin lokal och jag ser väldigt mycket fram emot allt som komma skall, men det är inte utan att den här flyttprocessen känns i hjärtat. Efter 8 år på samma plats. Varje skåp och varje låda innehåller ju så många minnen från allt som hänt sedan visionen föddes och avtal skrevs. Nåväl. Åter till uppgiften: Här kommer en scroll för dig som vill ha koll på veckans branschnyheter!


Låt oss börja med dansk-japanska The Table Project som precis lanserat sin nya sajt och satsning; thetableproject.dk


Smyckesdesignern Cornelia Webb X Åhlens har tagit fram en kollektion där detaljerna från ljusstakens piercade ljusmanschetter kan bli berlocker i ett halsband eller örhängen. Säljs i begränsad upplaga på åhlens.se och Åhléns Studio på Åhléns City Stockholm.​
100 kr av varje produkt skänks till Biorockprojektet i Pemuteran, Bali, som arbetar för att återställa skadade korallrev.​


Den 25 november 2022 lanserar Gustavsbergs porslinsfabrik och konstnären Jesper Waldersten tallrikskollektionen Everyday contrast. Serien består av 6 svartvita motiv, men tanken är att det ska vara ett levande projekt där nya delar kan tillkomma och andra bytas ut. Och man kan naturligtvis  kombinera motiven som man vill. Konstnärens utgångspunkt är att tallrikarna primärt ska användas i vardagen. De kan köras i maskin, även vara samlarobjekt. Samtidigt.


Danska Skagerak har bytt namn till “Skagerak by Fritz Hansen” efter att ha blivit uppköpta av nämnda bolag och framöver kommer deras produkter endast presenteras under det nya varumärket “Skagerak by Fritz Hansen”. Tipstack till Anette.


Heymat har lanserat en ny serie dörrmattor som fått namnet Hex framtagen i samarbete med den norska möbel- och produktdesignern Lars Tornøe.

Byredo Laila Gohar
Inför julen 2022 har Byredo samarbetat med konstnären Laila Gohar som tagit fram ett tillfälligt mönster på deras förpackningar, men också på en julduk och en ljusstake i keramik och en rökelsehållare m.m.


Belid från Varberg har lanserat ett designsamarbete med arkitekten Thomas Sandell. En ny lampserie för utomhusmiljö som heter Boo. 

Notiser
– Det hemstickade plagget är Årets julklapp om HUI får bestämma.
– Tvål & Tvaga öppnar butik i Stockholm
– Danska Bo Concept
minskar ner på antalet butiker
– Cdon lanserar en app där de samlar och säljer sitt begagnatsortiment.


Till sist är jag väldigt nyfiken på String Furnitures kommande relansering av Pira G2. Det viskas om en ny version av Olle Piras klassiska hyllsystem från 1954 som det prisbelönta paret, arkitekten Anna von Schewen och industridesigner Björn Dahlström, har ritat en samtida tolkning av. Med ett uppdaterat uttryck och materialval. Mer info kommer i december och lansering sker i samband med möbelmässan 2023!

Kommentarer

  • Lina skriver:

    Snygg, vet du vilka färger den kommer i?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.