Annons

Läsarfrågan: Tips på TV-bänk?

Inlägget innehåller adlinks via Adtraction
Hej!
Jag skulle behöva tips på tv-bänkar/hyllor som sväljer mycket förvaring till barnens spel/tv-spel etc. Så här ser det ut hemma hos oss, men hyllsystemet är sålt och vi letar nu något annat.
Hälsningar Sanna


Svar:
Vilken fin TV-hörna ni har hemma! Med tanke på soffans sitthöjd och avståndet till väggen är det viktigt att den nya lösningen inte blir för hög så att ni måste höja TV’n, eftersom det kan göra att huvudet hamnar i en konstig vinkel. Här är några förslag på mediabänkar och hyllor som jag tror skulle kunna passa hemma hos er. Har lagt länkar till inköpsställen (adlinks) om det är någon som vill veta var de går att få tag på och vad de kostar.


Denna är formgiven av Sara Larsson för småländska A2 (tillverkas i Sverige). På insidan har den två flyttbara hyllor, en per sektion och uttag för kablar på baksidan. Träet tar upp de varma tonen i lampan och pläden. 3D-mönstret i trä skulle också bli fint med släpljuset från fönstret i sidan. Höjd 42 cm, bredd 127 cm, djup 40 cm. Finns hos Nordicnest (adlink via Adtraction).


Den här klassiska kombinationen från String ger gott om förvaring och möjlighet att dölja saker bakom luckorna i tre rymliga skåp. Dessutom finns hyllplan för sådant du vill kunna komma åt snabbt och en avlastningsyta på toppen för krukväxter, stilleben m.m. Kan fås i vitt, ek, ask, valnöt och mängder av kulörer. Höjd: 85 cm, bedd: 240 cm, djup: 30 cm  Eftersom det är skjutluckor krävs inte utrymme för dörrarnas öppningsradie framför. Finns på Lännamöbler (adlink via Adtraction).


En annan fin modell är Vass från svenska Asplund av designtrion Claesson Koivisto Rune. Höjd: 92 cm (för hög?) bredd: 180 cm, djup: 40 cm Kan fås i flera färger och träslag på benen. Jag tänker att Dark Sand och ek hade passat hos er. Finns hos Länna möbler (adlink via Adtraction).


En nättare modell av mediabänk som både har öppen förvaring med ventilationshål och urtag för sladdar/kablar till TV-spelet (som man vill kunna komma åt utan att öppna luckorna) och två sektioner med dold förvaring bakom dörr. Höjd: 50 centimeter, bredd: 137 centimeter, djup: 40 centimeter. Finns på Åhléns (länk via Adtraction).


På min egen önskelista står serien Våg från Norrgavel. Tillverkas i massiv ek med rundade hörn och välvda handtag. Går att få i en mängd olika mått och med olika ben samt ytbehandlingar. Höjd med benställning: 686 mm. Höjd med sockel: 546 mm. Säljs i Norrgavels butiker och via deras ehandel.

Kommentarer

 • Yuri skriver:

  Bra val! En viktig sak är dock att de flesta enheterna (till exempel tv-box, spelkonsol, etc ) kräver luftflöde för att inte bli överhettat, därför är helt slutna lösningar inte praktiska. En bra lösning jag hittade är Lemus Copenhagen, de kombinerar tv-bänk och HI FI-ljud.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Enig i det och just TV-spel brukar behöva stå på öppna hyllplan / i öppna sektioner även för att man inte ska försämra prestandan/mottagningen från konsolerna. Vårt internetmodem däremot klarar sig utmärkt på insidan av skåpet med ventilationshål och urtag. Beror lite på hur mycket värme de alstrar också kan jag tänka. Man brukar kunna läsa sig till kraven på det i bruksanvisningen.

 • Frida skriver:

  Fint TV-rum! Tänker att det ändå var fint med öppna hyllor? Alternativ stringhyllan som har både och, känns luftigare än helt stängda. Jag är själv på jakt efter den perfekta tv-bänken men det är verkligen svårt! Tycker det mesta känns lite tråkigt och för ”modernt” för min stil. Har letat runt på Instagram och föll för @elsabillgren, @doneriets och @tomtebogatans lösningar med bara en bänk eller hylla under, så fint! Men tror tyvärr inte det kommer rymma allt vi behöver. Önskar det fanns en tv-möbel som känns mer klassisk och inte så modern!

 • Sara skriver:

  Det finns ganska mycket på andrahandsmarknaden att hitta också. Det är ofta en sådan möbel som plötsligt är för stor eller för liten när folk flyttar eller också skaffar de någon nyare tv-modell som gör möbleringen mer flexibel så ingen tv-bänk behövs.

 • Karin skriver:

  Om en tittar på begagnat så kan jag tipsa om en nu utgången tv-bänk i ek från Ikea i serien Stockholm. Obs att det inte är den i valnöt jag menar utan den (äldre) i ek.

 • Tenzo skriver:

  Kul att du hittat vår Uno tv-bänk! (den vita med U-handtag).

  Precis som ovanstående skriver så är det bra att tänka på urtag för kablar och ventilation när en behöver en tv-bänk. Därför kan det vara smidigt med en tv-bänk som har både öppen och stängd förvaring, för vem har ändå inte en massa saker en vill stoppa undan bakom dörrar.

  Här finns mer info om Uno: https://tenzo.se/range/uno

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.