Annons

Intervju om bokhyllor Hufvudstadsbladet Helsingfors


Foto: Anna Roström, smallpigart.se

Häromveckan intervjuades jag av Hufvudstadsbladet i Helsingfors, Svenskfinlands största dagstidning. Det vankades bokmässa där och vi pratade bokhyllans betydelse i inredning.

”För mig är bokhyllan en av de viktigaste möblerna i ett hem och det beror inte bara på att det är en bra förvaringsplats för böcker som jag personligen tycker väldigt mycket om – utan också för att den har estetiska värden som många andra möbler saknar. En bokhylla drar blicken uppåt, vilket ofta skapar en känsla av rymd. Den ger också förbättrad akustik eftersom bokryggarna bryter ljudvågorna effektivt, vilket är extra värdefullt i moderna nybyggen och öppna planlösningar som ofta har problem med besvärande eko. Dessutom tycker jag att bokhyllan skapar en ojämförligt mer ombonad känsla i rummet eftersom den har ett upptäckarvärde för ögat. Både vad gäller färger, former och personliga inslag. Din och min bokhylla kommer ju inte se likadana ut eftersom innehållet sätter så stor prägel på den – beroende på vad man gillar att läsa och placerar på hyllorna. Så stor inverkan har man ju inte som ägare av en fåtölj eller soffa på riktigt samma sätt, säger Frida Ramstedt som är uppvuxen i ett läsande hem och själv är en läsande person.”

Läs mer här!

Kategorier:

Kommentarer

 • Cathrin skriver:

  Älskar bokhyllor! Att få gå på upptäcksfärd i någons bokhylla är så spännande. Så synd att de försvunnit ur mångas hem.

 • Hedvig skriver:

  Blev glatt överraskad att läsa intervju med dig i dagens tidning inför bokmässan här i Helsingfors! Jag läser en hel del digitalt, men har svårt att tänka mig mitt hem utan bokhyllor.

 • Josefin skriver:

  Ja så hemtrevligt, mysigt å fint med bokhyllor!

  Kan du inte visa din?

  Minns du rådfrågade för nåt år sedan om vilken modell du skulle låta en snickare platsbygga.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.