Annons

Inredningsnyheter v.34 / 2022

Söndagen efter Formex och huvudet surrar av intryck. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på de senaste snackisarna och nyheterna från branschen.


Börjar med ett boktips. Den brittiska designern och haussade stylisten Faye Toogood är aktuell med en bok som skildrar designprocessen. Spännande!


Sköna Hem har utsett Årets Möbel 2022. I år går denna utmärkelse till Monica Försters pall Unity, för Zanat. En pall som fått karaktär, utan att göra avkall på stadighet och sittkomfort. Tipstack till Anette!


Beslag Design firar 50 år i inredningsbranschen genom att släppa en jubileumskollektion i samarbete med nyss nämnda, Monica Förster.

Jotex har tagit fram en kollektion mattor tillsammans med den Göteborgsbaserade illustratören Mikael Selin, som bland annat har formgivit etiketterna till prisbelönta Fratelli Gridelli. Och Trendensers första logotyp! Kollektionen består utav fyra handtuftade ull- och viskosmattor

Några notiser
– Margot Barolo blir ny produkt och designchef på Designhouse Stockholm från oktober.
– IKEA agerar snabbt på energikrisen, inleder samarbete med Polarpumpen!
– Ur & Penns ägare har köpt förlusttyngda Åhléns från Axel Johnson. Affären godkändes den 15 augusti och huvudägaren Ayad Al-Saffar är nu även Åhléns vd.Bemz har lanserat sin nya kollektion Grounded Heritage Collection AW22, med traditionella mönster och färgkombinationer inspirerade av modebranchen.


Boråstapeter har tagit en ny minikollektion som lanserades den 24 augusti, Forest i en mindre variant, i begränsad upplaga.


Stig Lindberg (1916–1982) lanseras nu som rödvinet Berså Terra Alta på Systembolaget.


Till sist. Hypade hotellet Ett Hem firar 10 år i år med en utvidgning av hotellet som inkluderar fler rum inredda av Studio Ilse med Ilse Crawford i spetsen. Själv är jag minst lika inspirerad av utemiljöerna, signerade landskapsarkitekten Ulf Nordfjell. Hoppas jag får tillfälle att besöka detta nästa gång jag är i Stockholm!

Kommentarer

 • M skriver:

  Tack för bra summering! Jag tror det är the Rich Brothers som har gjort den nya trädgården, precis som Mix privata trädgård som var med i AD för några år sedan.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Ah tack för tipset! Trodde det var samma som för hotellet (Ulf gjorde ju innergården). Ska genast kika vidare på detta. Så fint!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.