Annons

Inredning av Sommarnöjens visningshus på Gotland

Inlägget är reklam för Sommarnöjen + adlinks till inköpsställen

I juni var jag på Gotland under en vecka för att inreda Sommarnöjens nya visningshus som ligger i Ardre, nära Ljugarn. Uppdraget var att använda lokal design och att inreda huset med möbler och inredning av naturmaterial – för att spegla både huset och platsens karaktär. Äntligen får jag lov att visa mer bilder!

Sommarnöjen har specialiserat sig på arkitektritade fritidshus, för ett liv nära naturen. När man bygger på landet vill man ofta bevara och skona växtligheten så långt det är möjligt. Därför står det här huset på plintar, en beprövad grund som ger minimalt markavtryck. Det är dessutom skonsamt mot plånboken och passar utmärkt även om marken är kuperad och bergig så att man slipper spränga. På så vis kan också huset byggas färdigt på fabrik och transporteras i sin helhet till platsen – vilket ger full kontroll över byggprocessen. Så det huset här har faktiskt åkt färja till ön, precis som vi gjorde. 

Majoriteten av möblerna kommer från Gotländska G.A.D som har sitt snickeri inte långt från platsen där huset står. Mer lokalproducerat än så går knappast att hitta. Jag ville behålla den ljusa och lätta känslan, eftersom ägarna kommer spendera en stor del av sin fritid här på sommaren när det ofta är varmt. Jag ville också förstärka rymden, att det är öppet till nock, med hyllor som drar ögat upp mot taket och linjerna i de spontade väggarna. Sen var jag också mån om att skapa en inbodd känsla. All inredning kommer från nordiska leverantörer, soffan och stolarna är Blocketfynd och all mindre rekvisita har jag köpt på olika loppisar.  

De stora panoramafönsterna känns som den enda konst man behöver i ett sådant här rum, med utsikt mot skogens alla fåglar, ekorrar, kaniner och rådjur som nyfiket kikade in medan vi jobbade.. 

Vill du se mer? 
Sommarnöjen har premiärvisning i Ardre den 8 juli. Då kommer både projektledare och arkitekter från Sommarnöjen att vara på plats så att man kan få deras bästa tips inför sitt framtida husprojekt. Även en representant från GAD kommer vara där om man vill passa på att prata inredning eller ställa frågor om de fina möblerna. Se fler öppettider under sommaren.

Hustyp: Tidlös Sommar 50 
Interiörstil: Lugn  
Golv: Massiva skruvade furutiljor behandlade med vitpigmenterad Osmo hårdvaxolja
Väggar: Finsågade paneler i kulör NCS 0502-y

Boyta: 50 kvm 
Pris i nuvarande utförande: cirka 2.100.0000 kronor 
Pris Tidlös Sommar 50 Berg i grundutförande: från 1 495 000 kr
VARDAGSRUM
Soffa Blocket (IKEA Karlanda), Soffbord Hejnum 120 från G.A.D, Matta Swedish rags, hylla G.A.D, Vägglampa Zlamp, Pilasterhylla Källemo, Golvlampa Zlamp, Korg Korbo (adlink), ljuskrona i fönstret Nordic nest (addling)KÖK/MATPLATS
Matbord Adre G.A.D, Stolar vintage, lampa PH5 Nordic nest (adlink), bordstabletter Swedish rags, grå fårskinn Sheperd (adlink), skärbräda Kubb G.A.D, Vas Paradisverkstaden (adlink), Ljusstake svart Kubus 4 (adlink), Stumpastake aluminium Borninsweden (adlig)


LOFT
Bäddset BERGPALM från IKEA, Pall IKEA FLISAT, Korg Korbo, vattenglas och karaff IKEA, vägglampa Cato från Belid (adlink) ingår i huset och sitter monterad vid inflyttningen.


HALL
Paraplyställ Korbo (adlink), Paraplyer Rain & Son, pall G.A.D, spegel Granit, hatthyllan tillhör den fasta inredningen som ingår i huset.
BADRUM
Badrumsmatta Orrefors Jysk, handdukar VALLASÅN från IKEA, borstar Iris hantverk (adlink), Pall Boogarddesign.
SOVRUM MED VÅNINGSSÄNG (BARNRUM?)
Hylla G.A.D, Äppel-spegel och Äppel- korg Ferm living (adlink), Överkast IKEA, kuddar loppis, leksaker Little eco, tavla Babar Artsyfartsy. Vägglampa Cato från Belid (adlink) ingår i huset och sitter monterad vid inflyttningen. Våningssängarna med förvaring är platsbyggda av Sommarnöjen.
SOVRUM / ARBETSPLATS
Hylla G.A.D, sängkläder Hemtex (adlink), överkast IKEA, Vägglampa Cato från Belid (adlink) ingår i huset och sitter monterad vid inflyttningen, prydnadssaker loppis, fågeltavla Posterlounge, stol vintage, TAG Klotvas från Paradisverkstan, fodral P.A.P Skrivbord och garderober är platsbyggda av Sommarnöjen.

Öppettider i sommar:

8 juli kl.12-15.00 – Premiärvisning med expertdialog!
9 juli kl.12.00-14.00
13 juli – Förboka en visning
19- 22 juli kl.12.00-15.00
10 augusti – Förboka en visning

Inlägget var reklam för Sommarnöjen

Kategorier:

Kommentarer

 • BM skriver:

  Underbart! Underbart! Underbart!
  ????????????????????

 • Sandra skriver:

  Fantastiskt vackert och rofyllt! Vill ha allt till mitt eget hus och knep faktiskt genast ett soffbord från G.A.D på Blocket!

 • Lena skriver:

  Så väldigt fint hus och så väldigt fint och ombonat inrett! ???????????? Varifrån kommer kuddar och filtar som är i/vid soffan?

 • Joanna skriver:

  Hej! Såå fint! Jag är besatt av stickat och måste fråga var tröjan kommer ifrån? 🙂

 • Katiah skriver:

  Fantastiskt fint hus och passar mycket bra in i naturen här på Gotland!

  Ger tummen upp för användningen av GAD-möblerna som då kommer härifrån, men jag tyckte det var synd att ni inte visade upp och använde er av lokala hantverk i övrig inredning. Det finns många fantastiskt duktiga keramiker, formgivare och textildesigners som har butiker runt om på ön samt i inredningsaffärer i Visby. Och att använda sig av ett lammskinn som inte är från en gotländsk gård känns väldigt konstigt! Sedan har vi inte heller Ikea här och vi som bor på ön tycker det är trist med den höga transportkostnaden vi behöver stå för om vi önskar beställa något hit därifrån.

  Hmmm, blev faktiskt lite besviken som gotlänning även fast bilderna blev vackra. Hoppas ni tänker på lokalproducerat mer framöver i även detaljerna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.