Annons

Inredningsnyheter v.22 / 2022

Första söndagen i juni bjuder på en nyhetssummering med allt från nya examensarbeten till miniatyrer av klassiska designfavoriter. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!


Granbarkborren har invaderat de svenska skogarna och förstört stora
mängder granskog. Simon Mattisson har använt det skadade virket i kombination med resin och skapat ett nytt material för 3D-printning som man kan göra skulpturala möbler av. Ett vackert sätt att synliggöra ett allt större miljöproblem. Foto: Erik Djurklou Fler bilder från Beckmans Designhögskolas examensarbeten 2022 hittar du här.


Nordiska kök har öppnat showroom i Köpenhamn på Palegæde 4. De är också aktuella med ett nytt kökskoncept med rundade hörn. I’m telling you. En trend i vardande.


IKEA har släppt nyheter med säljstart i juli 2022 i alla svenska IKEA varuhus och på IKEA.se.


Japanska Ariakes ställer ut i Milano för första gången mest start nästa vecka och har skickat ut sneak peeks. Gillade denna spegel som kommer ut en bit från väggen och därmed också kan sprida ljus i rummet på ett annat vis än en plan modell.


Fogia har presenterat Articles och pallen Tripot designad av Inga Sempé. Känns väldigt nytänkande med det basade staget som också bildar ett skönt fotstöd.


Vestres har lanserat en ny loungestol, Kinn, fomrgiven av Anderssen & Voll. Den är tillverkad av Hydro CIRCAL, som består av minst 75 procent återvunnet aluminium. Det är den högsta andelen återvunnet material på marknaden.

Notiser:
Skultuna har samarbetat med Bernadotte & Kylberg som nu tillsammans lanserar ljuslyktan Pipe.
IKEA ställer ut på Bomässan H22 mellan den 30 maj och 3 juli. Läs mer om hela programmet här. I samband med det släpper IKEA även en klädkollektion där Älmhults fornummer 343 36 är i fokus. Kläderna säljs på IKEAs pop-up shop under Helsingbords stadsmässa H22 och även på IKEA museumet i Älmhult framöver.
– Designtorget söker content manager. Jobbtips!
– Växjö elektriska söker social media manager. Ännu ett jobbtips!
-Göteborgsvarumärket Byon design lanserar en egen e-handel och stärker företagets identitet på marknaden.Till sist, en glad nyhet för dig som gillar vasen Kolonn från Skruf men tycker den är väl saftig i pris. Den har fått en blank lillasyster. Har precis nått butikerna och säljs bland annat på Norrgavel. Kanske ett presenttips såhär i skolavslutningstider?

Kommentarer

 • Katti skriver:

  Spännande nyheter! Särskilt examensprojektet med anknytning till granbarkborren. Jag tycker det är lite fel dock att säga att problemet med granbarkborren beror till störst del på klimatförändringar som det framstår på Beckmans sida. Som dotter till en skogsägare vet jag att det i många år funnits tydliga riktlinjer från Skogsstyrelsen att man bara ska plantera gran (för att den är ”skadefri” och inte äts upp av älg). Detta enahanda sätt att plantera plantager har självklart gynnat skadedjur som granbarkborren och många skogsägare har varit kritiska genom åren till det här förhållningssättet med plantager av gran. Nu verkar i alla fall detta ämne vara väldigt aktuellt och nu propageras sedan ett par år för ökad biologisk mångfald i skogen med mer lövskog, vilket är bra! Bra att frågan på ett sätt lyfts i examenprojektet i alla fall.

 • Jonna skriver:

  Kul att du tipsar om stadsmässan H22 i Helsingborg! Stadsmässan har fokus på många olika frågor med huvudfokus på innovation. Där finns absolut delar kopplat till boende och mycket spännande kopplat till IKEA men om man beger sig dit med bilden /tanken att det är som H99 kan man bli besviken. Men, som sagt, där finna sååå mycket att ta del av! Hälsningar Jonna som arbetar i Helsingborgs stad.

 • Jonna Myrebris skriver:

  Kul att du tipsar om stadsmässan H22 i Helsingborg! Stadsmässan har fokus på många olika frågor med huvudfokus på innovation. Där finns absolut delar kopplat till boende och mycket spännande kopplat till IKEA men om man beger sig dit med bilden /tanken att det är som H99 kan man bli besviken. Men, som sagt, där finna sååå mycket att ta del av! Hälsningar Jonna som arbetar i Helsingborgs stad.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.