Annons

Gott och blandat

Familjen har gått och lagt sig för länge sen, men jag sitter uppe för att vänta ut en tvättmaskin med textilier som behöver hängas på tork innan jag vilar huvudet mot kudden ikväll. Nästa vecka åker vi till Gotland för att inreda ett visningshus och om det är något jag är smått allergisk mot så är det pressveck på sängkläder, dukar och gardiner. Det andas nyuppackat. Visst kan man stryka och steama, men för att få bort appreturen och få till en använd känsla är sköljning ofta det enda som hjälper.

I väntan på tvättmaskinspipet bjuder jag på en påse gott och blandat av sådant som snurrar i mina tankar och som inspirerar mig just nu.


Jag har haft svårt att hitta klädinspiration i sociala medier under flera år. Jag passar helt enkelt inte i det mode som trendar hos svenska influencers med puffiga kortkorta klänningar, djupa urringningar eller cut outs. Fint på andra, men tyvärr inte på mig. Därför blev jag så glad när Michaela tipsade mig om @AmySmilovic, grundare och creative director för Tibi. Min bästa upptäckt på länge! ÄLSKAR hennes konto och content. Förutom att hon tipsar mer om helhet och hur man skapar en stil, inte om enstaka plagg, så är hon väldigt rak och ärlig. Och rolig. Kolla hennes story när tidningen In Style gjorde ett hemmahosreportage i hennes hus 2008.


Fotat i farten när jag köpte lunch häromdagen. Penséer och physalis på morotstårta. Så fint! Det ska jag komma ihåg nästa gång jag bakar.


Mitt mantra just nu för att ta mig över en tröskel. Hjälper som mental flugsmälla, varje gång.


Jag är väldigt intresserad av inredning men har aldrig någonsin varit intresserad av att rita möbler. Förrän nu. Jag precis vad jag vill skapa och en skicklig möbelsnickare/formgivare har lovat hjälpa mig (jag skriver ner det här nu Sami, så du inte glömmer vad vi sagt 😉 ha ha..)Men skämt åsido är jag nöjd om det så bara landar i en prototyp till mitt eget hem. Så gärna vill jag ha den. Och 2023 skall det ske!

Kategorier:

Kommentarer

 • Christel Flodin skriver:

  Hej!
  Vi kommer väl få se ditt skapande i Gotlandshuset sen?
  Med vänlig hälsning
  Christel

 • Anna-Maria skriver:

  Den där möbeln blev jag väldigt nyfiken på! Vad spännande!
  Ska kolla kontot också du tipsade om för inspo.

 • Emma skriver:

  Visst är det en riktigt sjuk aha-upplevelse att hitta Amys konto? Tittar på alla kläder på ett helt annat sätt och, även om jag inte tolkar Chill på samma sätt som henne, så förstår jag så mycket mer om mig själv och vad jag tycker om och trivs i.

 • Anna skriver:

  Tack för tipset om Amys konto, vilken stjärna!

 • Kristin skriver:

  Vilket härligt inlägg och HURRA för att du ska formge en möbel, såklart du ska -heja!!! ????

 • BM skriver:

  Spännande med egen möbeldesign… och din känsla för vad som känns rätt – då åker nyss uppackade textilier med hårda packveck bort! Samarbeten med kläder med alla veck synliga ger verkligen inte heller intryck av att bäraren gillar och tänker bära kläderna. Man kan ju ”luras” med lite finess!????????Sådan marknadsföring skulle inte jag betala för! PS Avser inte dina samarbeten!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.