Annons

Annons: Trendenser x Swedoor

Inlägget är reklam för Swedoor.


En ytterdörr är något som både håller ditt hus och din familj varma och trygga. Som möter er varje dag och som välkomnar gäster till ert hem. Och som i vårt nordiska klimat dessutom får stå ut med en hel del tuffa väderomslag över en livstid. I samarbete med Swedoor har jag sammanställt några tips att tänka på för dig som går i åtanke att byta eller köpa en ny dörr i sommar.


Eftersom en ytterdörr har en förväntad livslängd på cirka 20-30 år är det viktigt att noga tänka över både funktionalitet och kvalitet när man ska göra sitt val. Men även det estetiska intrycket är viktigt. Beroende på vilken färg eller vilket material du väljer kommer dörren smälta in eller sticka ut från huset.

Vill man att dörren ska ta för sig och synas kan man använda sig av kontrasteffekten. Alltså välja en kontrasterande kulör på dörren gentemot husets fasadfärg. Exempelvis genom att välja en svart ytterdörr till en vit fasad. Man kan också välja att matcha dörren med färgerna på karmar, stuprör och tak.


Går du i tankar om ett dörrbyte kommer här några fler tips på vägen!

Checklista:

Dörrens design: Är du ute efter en modernare stil eller en mer klassisk modell. Hos Swedoor kan du få dörrarna målade i vilken NCS kod du vill. Med dolda eller synliga gångjärn, som enkel dörr eller med pardörrar.

Särskilda egenskaper: Bor du nära en trafikerad väg eller i ett radhusområde med många grannar tätt inpå så kanske du vill prioritera en ljudreducerande dörr. Vill du sänka dina energikostnader eller känns det viktigt med en särskilt inbrottssäker dörr?

Material och ytbehandling: Ska dörren vara lätt att underhålla? Vill du ha samma färg på både insidan och utsidan eller önskar du kanske matcha ytterdörrens baksida med insidan av huset istället?

Höger- eller vänsterhängd: Vilken sida vill du att dörren ska ha trycket på? Detta kan vara extra viktigt att tänka på om du har ett begränsat utrymme vid entrén med risk för att dörren slår i något eller om utrymmet gör det svårt att ta sig in på ena sidan jämfört med den andra.

Över och eller sidofönster: Fundera på om du vill ljusa upp hallen. Vi mår alla bra av ljus och det ger ett välkomnande intryck. Fönster i eller ovanför dörren ger ett så kallat överljus i hallen. Även glaset går att få i många olika egenskaper, viket kan vara bra om du vill släppa in ljus men ändå ha en insynsskyddad dörr.

Dörrhandtag: Beroende på dörrens design och vilket material du väljer så kan handtaget framhävas eller vara diskret. Kommer ni ha kodlås eller nyckel? Hur kommer detta att te sig på de olika dörrmodeller du väljer mellan?

Till sist, glöm inte att kontrollera om kvarteret eller området du bor i omfattas av regler för vilka färger man får ha på dörrar och fönster. I min bostadsrättsförening får vi inte byta kulör på dörrarna eftersom kvarteret har en överordnad gestaltningsplan.

Swedoor har ett brett sortiment av ytterdörrar som gör att alla kan hitta en dörrlösning som passar deras smak, behov och plånbok. Swedoors olika serier hittar du nedan:


Character – moderna dörrar med iögonfallande design och dolda gångjärn för ett exklusivt intryck. Glasöppningarna är helt utan lister och synliga skruvar vilket förstärker det rena intrycket.


Function – dörrar som har designats med inspiration från 1930-talets funktionalism. Dörrarna är gjorda av en solid konstruktion vilket gör att dessa dörrar uppfyller stränga krav.


Classic – Dörrar inspirerade av förra seklets rikt detaljerade arkitektur. Det är vackra dörrar med klassiskt utseende, men med en modern konstruktion som är inbrottssäker och har hög motståndskraft mot väder och vind.


Clever-line – Bra men enklare ytterdörrar i olika utföranden, både traditionella och moderna. Ytterdörrarna har en lätt, helisolerad kärna, justerbara gångjärn och en extra förstärkt regel. Dessa dörrar finns endast i vitt.

Alla Swedoors dörrar är CE-märkta vilket är en garanti för dig som kund att produkten är tillverkad enligt den Europeiska standaren och uppfyller de lokala krav som finns.

De är dessutom tillverkade i material som är FSC eller PEFC -certifierade, vilket innebär att träet är spårbart och kommer från hållbart skogsbruk samt att alla som hanterar träet har säkra arbetsförhållanden, är garanterade utbildning, säkerhetsrustning och lön. FSC säkerställer också att det inte fälls fler träd än skogen hinner reproducera och att naturen bevaras till kommande generationer.

Ibland kan det vara svårt att visualisera dörren på plats därför vill jag tipsa er om Swedoors app Door Designer som ger dig möjlighet att testa hur innerdörren eller ytterdörren kommer att se ut på plats. Ta en bild av den aktuella dörren och prova sedan med olika dörrar för att se vad som passar. Det finns totalt 1 500 dörrkombinationer att välja mellan!

Lycka till!

* inlägget var reklam för Swedoor

Kommentarer

 • Li skriver:

  Hej!

  Min Swedoor förrådsdörr i svart, har blivit rätt grå efter att solen legat på. När det är en förtryckt färg från fabriken, hur återupplivar man den fina färgen till sitt ursprung? Några tips? ☺️

  Mvh
  Li

  • Minna Bergkvist skriver:

   Hej Li, vårt tips är att vaxa dörren en gång om året – bilvax fungerar utmärkt och det brukar få liv i färgen. Nu är ju dörren redan på plats men om det går är det inte fel att montera ett enklare tak ovanför dörren som skydd för solen. Hälsningar Minna på Swedoor

 • Tina skriver:

  Vad har hänt? Du som vanligtvis publicerar så bra och välskrivna texter – som är en betydande anledning till att jag hänger kvar här ???? – brukar inte släppa igenom så här många skriv- och språkmisstag…

 • Anna skriver:

  30-40 år livslängd? Det är ju ingenting vilken dålig kvalitet! Ytterdörrarna i trä på gamla hus kan ju hålla i 100-200 år om de sköts, ingen anledning att byta vackra gamla dörrar.

  • Sara skriver:

   Ännu värre. Det står 20-30 år i texten ovan. Helt galet att en dörr inte ska förväntas hålla längre än så.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.