Annons

Inredningsnyheter v.14/2022

Då var det söndag igen och dags att svepa igenom veckans nyheter och snackisar från inredningsbranschen. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll.


Carl Hansen & Søn nylanserar Windsor Chair, designad 1938 av den danske arkitekten och möbelsnickaren Frits Henningsen. Stolen var i produktion hos Carl Hansen & Søn fram till 2003 och nylanseras nu med en ny sittdyna.


IT-kvinnan Ellen Dixdotter är inte bara VD på By Malene Birger utan driver ju även ett mattföretag; Cappelen Dimyr Nu aktuella med en ny matta i en ny rustik look, denna tillverkad av oversized garn i ull.


Eklunds har lanserat en serie med Frida Kahlo som tidigt stod upp för kvinnorollen – frågor som även står Ekelunds nära. Visste du att Ekelunds första VD som tillträdde 1692 hette Marta Ingemarsdotter? Hon blev skolad till företagsledare av sin pappa – i en tid långt innan detta hörde till vanligheterna.


Nya serien Svejk av C/O Bankeryd består av två bordslampor och en vägglampa. Svejk är vridbar och fungerar därför utmärkt bredvid sängen eller på skrivbordet.


Jag är väldigt inspirerad av danska Christina Meyer Bengtssons arbete. Kolla in köksbordet Dagmar som hon designat med en toppskiva i linoleum. Det togs fram till senaste julbordsutställningen med Royal Copenhagen. Linoleum är ju en 100% koldioxidneutral naturprodukt. Är helt övertygad om att vi kommer se en revival för linoleum på matbord framöver.

Fritz Hansen presenterar nya accessoarer i form av kuddar av Arne Jacobsen och vaser av Jamie Hayon. 


Mellan den 22 maj – 4 september 2022 arrangeras Fiskars Village Art & Design Biennal i Fiskars bruk i Finland. Utställningen består av tre huvudutställningar och evenemang som inkluderar workshops ledda av lokala formgivare, konstnärer och gallerier. Klicka här för mer information. 


The Design Hotels Book har släppt en ny titel (tipstack tilt Anette) som fått namnet Tales & Places och har fokus på hotell med matupplevelser. Spännande!

Le Klint har lanserat ’’Donut’’ i en ny version med mittparti i borstad mässing. 

Notiser

– Svenska mäklarbyrån Fantastic Frank öppnar i Danmark och har tagit hjälp av inredaren och journalisten Alan Torp som stylist.

Designtorget söker inköpare. Tips till dig som är på jakt efter nytt jobb!

– Rörstrands servis Mon Amie fyller 70 år. Servisen är ritad av Marianne Westman och är en av de mest populära svenska serviserna genom tiderna. 

IKEA storsatsar på förnybar energi genom att Ingka koncernen har köpt nio solenergiprojekt i Tyskland och Spanien för 3,5 miljarder kronor. 

– Svensk Hemslöjd söker stipendiat till utmärkelsen Årets förnyare 2022. Stipendiet delas ut till slöjdare, formgivare och konsthantverkare med nya idéer och uttryck. Utmärkelsen inkluderar ett stipendium på 5000 kr, ett mentorskap under 6 månader och att din konst visas i utställning i butiken Svensk Hemslöjd. Klicka här för mer information. 


Till sist har IKEA hintat om ett nytt samarbete, denna gång med Marimekko. Tillsammans har de skapat en tillfällig kollektion inspirerad av den Finska bastukulturen och den nordiska livsstilen. Kollektionen lanseras i mars 2023… Om ETT ÅR. Den är jag nyfiken på.  


Kommentarer

 • Allan skriver:

  Thank you so much for highlighting me working for FF. ????????

 • Jossan skriver:

  Tack för info om Ikeas och Marimekkos kommande samarbete! Ska bli spännande att se vad det blir för produkter, hoppas på nya handdukar. Har lagt in en påminnelse i kalendern ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.