Annons

Inredningsnyheter v.13 / 2022

Första söndagen i april och dags att summera veckans nyheter och branschsnackisar. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på det senaste!


Carl Hansen & Søn firar traditionsenligt Hans Wegners födelsedag den 2 april genom att lansera en specialutgåva av Wishbone Chair. Denna gång är det en läderklädd sits som säljs i begränsad upplaga under 2022.


Designhouse Stockholm är aktuella med en ny byggbar förvaringsserie i trä som de valt att kalla Frame. Precis som man ramar in sina foton kan man ”rama in” sina favoritsaker. Frame byggs i moduler och går att kombinera från det lilla sängborden till den stora bokhyllan. Smart!


IKEA har släppt sitt doftsortiment i samarbete med Ilse Crawford. Någon som hunnit köpa, testa och kan recensera?


Ferm Living har släppt sin SS22-kollektion och frågar sig ”what makes a good home”?


På lite samma tema. Podd-duon och bloggprofilerna Billgren Wood är aktuella med sin första gemensamma bok. Nyckeln till hemmet, där de har besökt 6 hem de inspireras av för att dechiffrera nycklarna till vad som gör ett hus till ett hem.  


Thomas Sandell är aktuell med ännu en ny kollektion glas för svenska Reijmyre. Lina är en serie med vackra vågor och räfflad yta som finns i storleken från tulpanvas till ljuslykta.

Nyhetsnotiser
Konkursökning i detaljhandeln. Kvar blir färre fristående butiker och fler konsoliderade kedjor.
Ellos-ägda Stayhard som nyligen var aktuella med att lansera inredning riktat mot män lägger nu ner. Helt. Ägarna vill satsa på huvudmålgruppen; kvinnor. Intressant.
– På tal om nedläggningar har Mathem har köpt upp mat.se och har nu varslat all personal på mat.se. Mathem planerar att lägga ned verksamheten. 
Skultuna har lanserat en pepparkvarn i mässing formgiven av duon Carl & Carl.
Glad nyhet för alla som är fascinerade av Tjolöholms slott och inredningspionjären Blanche Dicksons historia. Dicksonska Palatset kommer rustas upp! I tisdags skrev fastighetsägaren Higab avtal med F O Peterson & Söner Byggnads AB som generalentreprenör för det stora upprustningsprojektet vid Avenyn i Göteborg.


Till sist, Möbeldesignmuseum i Stockholm har skapat en ny utställning med de 100 mest gillade möblerna från deras instagramkonto. Folkets favoriter kanske man kan kalla det. Finns att se i Frihamnen i Stockholm till och med 29 maj 2022!

Kommentarer

 • Henrietta skriver:

  Tack för bra nyheter Frida! Ser fram emot dessa blogginlägg som veckans bästa i min bloggläsarapp!
  Jag har inte hört talas om Stayhard innan, men måste bara: vad ÄR det för namn de valt?! ???? Oavsett om man tänker fysiskt eller psykiskt på det känns det väldigt förlegat? ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.