Annons

Min vecka i fem bilder


Det doftar vår i luften och ljudet av frasande grus ute på parkeringen når hela vägen upp till tredje våningen där jag sitter och jobbar. Det låter till och med vår. Jag skriver intensivt på den kommande boken just nu och är helt uppslukad av en stundande textlämning. Istället för att ha en megastor deadline i slutet har vi delat upp ”elefanten i små tuggor” så att jag har en inlämning varannan vecka fram till maj. Kanske låter som en mardröm för någon, men mig passar det perfekt. Det ger möjlighet att vara superfokuserad i intervaller och göra annat däremellan.


Isabelle McAllister var i Kungsbacka och föreläste på biblioteket i måndags. Vi tog en långpromenad istället för en fika och pratade oavbrutet, i två timmar. Jag vinkade hejdå full av energi, tankar och tips. Bland annat berättade Isabelle om Kristine Harper, en modeprofessor från Danmark som skrivit en bok om något jag funderar mycket på just nu, Aesthetic Sustainability. Det är lätt att välja material som tål tidens tand, men hur identifierar man (ny) formgivning som tål ögats slitage?


Det har firats födelsedag(ar). Både jag och min man fyller år samma vecka, därav två tårtor. Förstår inte hur andra influensers lyckas ta så tjusiga bilder på sina dukade bord. I den här familjen finns det aldrig någon marginal för finlir och fotande innan fikat är i full igång.


Jag har också jobbat på med ett inredningsförslag till ett hus som ska stå färdigt på Gotland i mitten av maj och håller tummarna för att jag också ska få möjlighet att åka dit och göra ”the finishing touch”. Jag har ju aldrig varit där, i vuxen ålder.


Igår (lördag) ringde svärmor och sa ”Om du inte gör något viktigt, kom nu!”. Hon stod på en husloppis efter ett dödsbo på deras gata och vad skådade mitt norra öga när jag kom fram om inte en Wärff-lykta (som jag har på min loppislista efter att ha låtit syrran ta dem vi hade i huset vid bodelningen efter mamma). Dessutom fick jag en kanna på köpet, signerad Signe Persson Melin för totalt 150 kr. Två lyckliga fynd som ska få leva vidare i vårt hushåll.

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma Thun skriver:

  Minns inte riktigt men kanske skickade jag en bild från bynsdeco till dig? Dom har (eller hade i alla fall) flera sådana där lyktor! Höga också 🙂

 • Emelie skriver:

  Vad använder du för ritprogram/digitalt verktyg för hus- och ikredningsritningar? ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.