Annons

Annons: Gör din egen fotokonst med Önskefoto

Inlägget är reklam för Önskefoto

Om du vill ha något som ingen annan har, får du göra sådant som andra inte gör – ta dina egna bilder till exempel. Det är inte så svårt som det låter att göra egna tavlor och i samarbete med Önskefoto vill jag uppmuntra dig att använda fantasin och den kamera du har till hands för att skapa egna motiv. 

En tavelvägg är det perfekta sättet att göra en tråkig vägg mer levande och personlig, speciellt när du har fotat bilderna själv! Tillsammans med mina kollegor har jag i samarbete med Önskefoto skapat egen fotokonst. Önskefoto gör det möjligt för dig att ladda upp dina bilder och skapa aluminiumtavlor, canvastavlor, skumtavlor, fotoposters eller plexiglastavlor i olika storlekar. 

RABATTKOD!
Just nu får du 40% rabatt på alla väggdekorationer hos önskefoto när du anger koden TREND40 i kassan. Gäller t o m 31 mars 2022 och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Förstora barnens teckningar
Låt familjens småttingar skapa konstverk till sina egna rum. Fota av deras teckningar med mobilen och förstora upp dem på canvastavlor. Eftersom det fomatet tål lite tuffare tag passar de också extra bra där barn leker.Modell för en dag
Skapa din egen fotokonst genom att ta bilder av dig själv eller dina vänner med fokus på former och linjer. Svårt att få till självporträtt? Bjud in dina kompisar till en ”fotodejt” på en plats som har en fin bakgrund (exempelvis en ruff betongvägg, en fin husfasad eller en gammal fabriksbyggnad) så kan ni hjälpas åt att skapa unika tavlor som ingen annan har. Tips! Fota utomhus i naturligt ljus. Lek med konturer och skuggor och gör bilderna svartvita.Var närsynt
Om du inte har storslagna vyer i närheten, tänk mer närsynt. Lek med kameran som om den vore ett förstoringsglas i ditt eget hem. Du har mer än du tror som kan bli konst. Texturer, mönster, former, linjer. Här har jag fotat konturlinjen på min favoritstol. Kan du gissa vilken det är? Fota färger, inte bara former
Utgå från att tavlan ska färgsätta rummet med din blivande tavla och leta efter kulörer som matchande din inredning när du är ute och fotar. Var kan du hitta de färger du vill fånga? Använd gärna akrylglas för att få extra djup i dina detaljbilder. Det har en fantastisk finish som kan få vad som helst att se ut som dyr konst. Några tekniska tips!

Matt eller blank?
Med en matt finish får du inga reflektioner i tavlan. Bra om du vill undvika reflexer i motivet. Med en blank yta får du mer djup i bilderna. 

Ju större desto lättare
Ju större bild du vill trycka upp, desto lättare format skulle jag rekommendera. Skumplasttavlorna är perfekta för dig som vill ha rejäla tavlor hemma. 

Canvastavlor i barnrum
Canvastavlor på kilram är perfekta för barnrum där lekarna kanske kan gå vilt till ibland. Undvik inramningar med glas i miljöer där små barn vistas. 

Fotoposters för variation
Man kan byta tavlor efter säsong, precis som man gör med textilier. Det är enkelt att skifta innehållet i din ram utifrån färg på gardiner eller årstid. 

Vitt + glas = grönt
Tänk på att den ram du väljer kan påverka färgåtergivningen i bilderna när de hänger på väggen. Eftersom glas innehåller järn drar tavelramens glasskivor ofta åt grönt. Om du ska rama in ett foto med mycket vita partier i sig brukar det bli bäst i svartvitt, på skumtavla.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.