Annons

Snygga semlor i trista tider…

Inlägget innehåller en adlink via Adtraction

Fy tusan vilken deppig dag det här blev. Vi stack huvudet i sanden och spritsade semlor som planerat, om inte annat för att skingra tankarna. Ett tips om du vill göra de klassiska semmelbullarna lite tjusigare är att testa roliga redskap. Charlotta (min nya assistent) hade med sig några spritshuvuden som hon fått i present. Oklart vart just dessa kommer ifrån men liknande finns att köpa här (adlink). Se så fina gräddvolanger det blev!
Toppa med att pudra florsockret över en mall som du klipper ut i papper. Hjärta, stjärna, blomma, bokstav, ja vad du vill.
Ironin i att just dessa spritsar kallas ”russian piping tips”. En liknande bollformad modell finns som sagt här (adlink) för 189 kr, men detta är inget samarbete med Cervera. Länkar bara till ett inköpsställe eftersom det säkert kommer att komma frågor.

Kommentarer

 • Katti skriver:

  Så fina! Ja, det blev verkligen en dyster dag. Helt OK sprits/tyllset finns att köpa i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer också så man behöver inte gå så långt eller beställa på nätet.

  • Malin skriver:

   Bollspritsen finns i de matbutiker som säljer Leila Lindholms sortiment. Har själv köpt en sån på coop. ???? Den var dock inte ”vågformade” öppningar i bollen utan raka. Så blir kanske inte riktigt likadant.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Katti, just dessa med bollformade avslut brukar inte finnas i vanliga mataffärer, men kanske i de mer välsorterade? Det är bollen som gör vågformen på grädden, annars får man den klassiska randiga spritsen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.