Annons

DIY: Nålfiltad ull

I skogen bakom vårt hus står flera gamla ekträd och under dem ligger alltid så söta små ekollon på höstkanten. Ett fint sätt att ta vara på dem är att göra hängen av nålfiltad ull till julgranen. Du behöver ull, nålplatta, sytråd och limpistol. Och en näve ekollon förstås.


Jag tycker Nepal Wool i färgen beige melange är fint till det bruna (jag är ju inte så färgstark av mig, men den ullen finns i fler kulörer om man hellre vill det). Världens enklaste pyssel och så meditativt. Man får ha lite koll så man inte sticker sig i pekfingret bara.
Kolla in min instagram @trendenser och klicka på reel senare ikväll, om du vill ha en rörlig instruktion!


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Hannah skriver:

  Så enkelt och vacker! Tack för inspo!

 • Anna skriver:

  Jättefina!

 • Karin Oswald skriver:

  Väldigt roligt att du visar filtnålning/nålfiltning/nåltovning/torrtovning – den här tekniken är så ny i Sverige att den inte har fått ett enhetligt namn! Den kommer från den amerikanska filtindustrin, där någon på 1980-talet ville experimentera och se vad man kunde göra med endast en av de tusen och åter tusentals nålar som satt på de stora plattorna. Det visade sig vara otroligt mycket!
  Sverige är fortfarande ett U-land när det gäller filtnålning. En välsorterad hobbyaffär kan ha de tre storlekarna Fine, Medium och Large, av lite halvdålig kvalitet. Att det är halvdålig märker man inte förrän man har jämfört med de riktigt bra nålarna från till exempel heidifeathers.com eller wizpick.com. Jämförelsen kan liknas vid att skiva en tomat med en bordskniv eller en kockkniv!

  • Frida Ramstedt skriver:

   Tack för tips på sajter som säljer nålar 2.0! Det är så himla roligt och tacksamt pyssel även med en enkel modell så vore roligt att testa en proffsmodell 🙂

 • Erika skriver:

  Vilka vackra ekollon!
  Jag rekommenderar Textileri för bra nålar och kurser????
  https://textileri.se/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.