Annons

Annons: Dyson V15 Detect Absolute Extra

Inlägget är reklam för Dyson

Som ni vet sedan tidigare är jag ambassadör för Dyson under 2021. Jag förstår att det säkert låter säljigt, men deras dammsugare har på riktigt förändrat min syn på städning och vad som är rent. Jag trodde att det blev det innan, men nu kan jag med egna ögon se skillnaden. När jag har gått över vårt hus med vår förra dammsugare och sedan drar en vända med Dyson – så fylls behållaren ändå!

Nu har Dyson lanserat sin första sladdlösa dammsugare med laserteknologi och jag har fått möjlighet att testa den på Spinneriet. Städmunstycket har en grön laser som lyser upp och avslöjar dammpartiklar, som annars kan vara svåra att se för blotta ögat. Den har också en sensor (piezosensor) som mäter och räknar dammpartiklar kontinuerligt, vilket innebär att dammsugaren automatiskt justerar sugkraften beroende på golvtyp samt den mängd damm som sensorn detekterar. 

Med en avancerad filtreringsteknologi i fem steg fångar den upp hela 99,99 % av alla dammpartiklar, så små som 0,3 mikroner. Dysons cyklonteknologi separerar effektivt damm och smuts från golv och ytor och eftersom maskinen är helt tät läcker det inte tillbaka ut i våra hem. Vilket innebär att luften som kommer UR dammsugaren är renare än den som går in.

Dyson V15 Detect Absolute Extra kommer med 8 tillbehör som utrustar dig att ta dig an hemmets alla svåråtkomliga platser.

Några tekniska detaljer som gör skillnad är bland annat:

 • High Torque -munstycke 

Ett munstycke för både hårda och mjuka ytor. Detta munstycke kommunicerar med dammsugarens motorer och batteri för att justera sugeffekten mellan matta och hårda golv. Det betyder att mattor rengörs på djupet och att batteritiden kan förlängas för hårda golv. Munstyckets hårda nylonstrån borrar borsten djupare in I mattan och avlägsnar ingrodd smuts medan de antistatiska karbonfibertrådarna fångar upp damm från hårda golv. Slutligen avlägsnar den trasselfria kammen automatiskt hår från borsthuvudet.

 • Laser Slim Fluffy-munstycke 

Städmunstycket med laser som hjälper ögat att uppfatta damm på golvytan som annars inte hade upptäckts och avlägsnats. Munstycket är ett mjukt tillbehör för hårda underlag, så som trägolv. Hårda golv kan spontant tänkas vara enkla att underhålla, men de kan vara svåra att städa då mikroskopiskt damm elektrostatiskt kan ‘fastna’ på golvytan. Med en precist vinklad laser integrerad i städmunstycket blottas de partiklar du normalt inte kan se och antistatiska kolfibertrådar samlar upp dem. 

 • Adapter för låga utrymmen

De mest svårstädade utrymmena i ditt hem är troligtvis de som är täckta med möbler och som gör det svårt att komma åt med dammsugaren. Adaptern för låga utrymmen är framtagen för att smidigt och bekvämt nå de låga utrymmena som under soffa, säng och annat möblemang. Dammsugarens skaft justeras upp till 90° vilket innebär att du inte behöver böja dig ner för att nå lågt ner. 

 • Mjuk minidammborste

Kanske det munstycket som de flesta känner igen och redan flitigt använder. Det lilla munstycket med mjuka borst som försiktigt böjer sig och avlägsnar damm på känsliga ytor så som bokhyllor, tavlor, fönsterkarmar och lampskärmar.

 • Hair screw-munstycke

För att lösa problemet med hår som fastnar i städmunstycket så utvecklade Dysons ingenjörer denna koniskt formade borste med antitrasselfunktion som för bort hårstråna in i behållaren. Funktionen är designad för hår från både djur och människor och testad på flera olika hårtyper. Ett mindre och smidigt munstycke som med fördel används på mjuka underlag som tex soffa och säng för att avlägsna damm och hår.

 • Fogmunstycke 

Har du någon gång försökt dammsuga trånga skrymslen i bilen, mellan och över element eller springor i möblemang så vet du hur svårt det kan vara. Därför är fogmunstycket 

ett måste i din dammsugningsarsenal. Tillbehöret hjälper dig komma åt smuts och damm som samlats i trånga utrymmen, svåråtkomliga hörn och besvärliga sprickor. 

 • Kombinationsmunstycke

Två munstycken i ett! Dysons kombinationsmunstycke har en bred öppning vilket täcker en större yta vid varje svep. Den är utformad med en röd, vävd nylonplockare som enkelt lyfter upp husdjurshår och annan smuts ur möblemang. Används tex vid städning av ingrodd smuts i mattor eller på golv och genom att dra ner borsthuvudetkan du enkelt anpassa detta tillbehör till de mer ömtåliga ytorna som rullgardiner. Munstycket gör sig extra bra utan skaft, fäst direkt på maskinen.

 • Borste för ingrodd smuts

På ställen där smuts och lera trampats in, som vid dörrmattan eller på bilmattorna. Där passar detta munstycke för ingrodd smuts bra. De stela nylonborsten hjälper till att skrubba bort torkad smuts och den robusta polypropylenkonstruktionen gör att du kan använda mer kraft utan att skada redskapet. 

Förutom detta kommer dammsugaren med en stilren vit golvdocka och ett extra batteripack*.

*Utbytbara klickbatterier som ger upp till 120 minuters kontinuerlig sugkraft. Dysons mest kraftfulla batteripack har 7 större celler med nickel-kobolt-aluminium katoder och hög kapacitet som hjälper till att leverera bättre sugförmåga. Den sladdfria dammsugaren kommer med två utbytbara klickbatterier som förlänger maskinens drifttid upp till 120 minuter, utan tapp av sugförmåga. De två utbytbara batterierna kan laddas inuti eller utanför maskinen.

* Inlägget var ett betalt reklamsamarbete med Dyson

Kategorier:

Kommentarer

 • D skriver:

  Jag undrar om detta är ytterligare en sak som är beroende av kobolt, när jag läser sista punkten om batterierna.

  (Utvinningen av litium och kobolt är på olika håll i världen en ohållbar verklighet med ett högt pris för både människor och miljö. Med det sagt, så menar jag inte att utvecklingen ska stå still, och jag vet att kobolt behövs till en mängd produkter för att fungera, men är det verkligen nödvändigt med ytterligare en sak som ev. behöver detta ämne när det är brist? Om det nu är så i detta fall.)

  • Frida skriver:

   Bra fråga! Jag får be Dyson svara på vad det handlar om för mängder och hur de hanterar den delen.

 • A.L skriver:

  Hej,
  Jag har 2 st (köpta med ca 3 års mellanrum)
  Så himla besviken då de båda lägger av eft 30sek-1,5 min dammsugning. Ska de inte hålla längre än ett par år? Butiken säger att det kan vara batterierna.
  Någon som haft dessa längre än 2 år ( min senast köpta) .

 • Sophie skriver:

  Vart kommer ditt soffbord ifrån?:)

 • Frasse Sassafras skriver:

  Min sladdlösa Dyson var jättebra-i två år. Sen slutade den att fungera. Lite dyrt per tidsenhet alltså.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.