Annons

Inredningsnyheter v.39/2021

Då var det söndag igen och dags att summera inredningsbranschens senaste snackisar. Här kommer en ovanligt lång och brokig scroll för dig som vill ha koll.


Stockholm Craft Week har gått av stapeln. Vill du kolla in alla samtida hantverkare och konstnärer rekommenderar jag mässans instagramkonto: @sthlmcraftweek


Hyllade inredaren Marie-Louise Sjögren har haft vernissage för sitt nya inrednings- och konstgalleri där hon bl a säljer utvalda vintagemöbler, egen design och konst.


Om du är nyfiken på hennes hem som inspirerar många just nu så publicerades ett reportage i Svd Perfect Guide i helgen, som går att läsa på nätet.


En annan tidningsartikel som delats flitigt i helgen är Greta Thurfjells senaste krönika för DN. Finns att läsa i sin helhet här.

Nästa rising star på inredningshimlen, Louise Liljencrantz är aktuell med lanseringen av en ny förvaringsserie för svenska Kvänum. Palazzo finns i ek, vitbonad ek och betsad ek i nya kulören Fudge samt i Chocolate och Amber med massiva träkanter och överfanerad kärna för bästa formstabilitet.


Vi rasslar vidare till nästa samarbete. Inredningsprofilen Krickelin har lanserat kuddar sydda av överblivna resttyger i samarbete med Ellos. Sålde slut direkt tyvärr, så finns inget att länka till men en god idé. Hoppas Ellos fortsätter på inslaget tema även i större skala.


Studenterna vid affärsutvecklingsprogram Summer eXpression Umeå har tagit fram en serie lokaltillverkade produkter som kommer säljas via Designtorgets webbshop under oktober månad. Min favorit? Kabelboxen Dalgömma som de flesta grenuttag och laddare och döljer störande sladdhärvor i en dekorativ detalj.

Rosti Mepal har lanserat Sigvard Bernadottes klassiska bunke i rostfritt stål, i tre olika storlekar.


Brdr. Krüger har lanserat soffbordsserien Jari Low Tables tillverkade av certifierad massiv ek, i deras familjeverkstad i Danmark. Ytfinishen är handpolerad med en naturlig vaxolja som ger ett skyddande lager och en mjuk känsla mot handen.

Notiser
– Höganäs färgglada muggar från 90-talet säljs dyrt på andrahandsmarknaden i Japan. Inventera skåpen!
Layered x Lotta Agaton interiors har öppnat ett showroom för att visa de möbler och mattor man tagit fram tillsammans.
– IKEA byter om. Efter 10 år med samma modell, får medarbetarna nu ny design på sina kläder. Tillverkningsprocessen och materialet är utvalt för att ha en så liten miljöpåverkan som möjligt. Kläderna är tillverkade av bl a återvunnen polyester och Tencel (lyocell). När kläderna har nått slutet av sin livslängd ska de dessutom återvinnas och bli till nya IKEA-produkter. Även de gamla kläderna kommer att samlas in och återvinnas till fiber, som garn eller filt, som sedan kan användas i nya IKEA-produkter.Blocket lanserar gratis kurser i persedelvård i samarbete med Medborgarskolan och Clas Ohlsson. Anmäl dig här eller läs mer om hur du kan lära dig vårda möbler, kläder, cyklar och verktyg i satsningen Bättre Begagnats bok..


Världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, gick av stapeln i veckan och hade ett nytt take-away-temaför att knyta an till de utmaningar som restaurangbranschen stått inför under pandemin. Team Sweden tog hem priset för bästa take-away-box med sin ask av träslaget ask. Formgiven av Jens Fager, producerad av Swedese i Vaggeryd. Grattis!

Kommentarer

 • St skriver:

  Bra tänk från Ikea- men de får gärna tänka mer. De har tyvärr inte skrivit på det nya arbetsmiljöavtalet för dem som tillverkar deras kläder. https://www.instagram.com/p/CT367w8MpOY/?utm_medium=copy_link

 • Jenny skriver:

  Känns som att Marie-Louise Sjögren är extremt hypad just nu… och för oss vanliga Svenssons kanske lite svårt att ta till sig som inspiration…nyrenoverad jugendlägenhet på 300 kvm är ouppnåeligt för de flesta.
  Och skrattar nästan åt beskrivningen av hur hon valt almrotsfaneer…

  • C skriver:

   Tycker en hel del av vad hon gör är väldigt trivsamt och fint. Lite light version av Svenskt Tenn.
   Men jag undrar lite kring hennes egen möbelkollektion faktiskt. Sängbord i lackad mdf för 14 000kr stycket??
   Finns ju riktigt fina gedigna saker som är mer prisvärda, bland annat Norrgavel/Malmsten etc.

  • Frida skriver:

   Hon har verkligen ett öga för detaljer och konst, men visst kan jag hålla med dig om att inredningen i deras hem är något ytterst få har råd med (och jag är tveksam till om ens de priviligerade skulle låta sina tre barn hoppa i soffan för 146 000 kr t e x 🙂 Men jag tror att det är just precis detta som kittlar många? Att det är ovanligt och ouppnåeligt.

 • J. skriver:

  Vem hyllar Marie-Louise? Influencers?

  • Jenny skriver:

   Ja, bla. Tex. Elsa Billgren. Men även läst artiklar om hennes nya butik så även med i tidningar.

   Kommer inte ihåg exakt vart men tycker att hennes namn dykt upp mycket på sistone.

 • Malin Vbg skriver:

  Lanseringen från Rosti Mepal om de rostfria bunkarna är väl ingen nyhet då de har funnits i flera år? har nämligen tittat på dem länge och saknar locket till dem som finns till de vanliga Margaretha-skålarna.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej, det är inte det rostfria utförandet utan de tre nya storlekarna man kompletterar med som är nyheten.

   • Malin Vbg skriver:

    Tack för svar, då är jag med! Förstod att det var något mer än att de finns.

  • Birgitta skriver:

   Ja, jag köpte mina på Bohusläns museum i Uddevalla, av alla ställen, för säkert 10-20 år sedan. Men då såldes de inte på så många ställen häromkring i alla fall. Nylansering kanske? Fina och bra är de i alla fall 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.