Annons

For sale: Torstenssonsgatan 10 a

Lika ofta som jag får frågan om jag inte kan blogga om inredningar med starkare kulörer, får jag frågan om hur man kan skapa en mer ombonad känsla i ljusa rum om man inte gillar färg. Som svar på den senare frågan fastnade jag för det här sovrummet i en lägenhet som är till salu på Torstensonssgatan 10 a via Wrede. Här har stylisten (eller den som äger bostaden) använt flera fina knep man kan ta med sig.


En bredrandig tapet med svag kontrast mellan vitt och ljust grått ger en subtil rytm och en annan ombonad känsla till väggarna – jämfört med en enfärgat vit eller gråmålad vägg..


Ett överkast med struktur och skuggningar ger välbehövlig kontrast mot de släta lakanen, lamporna och sängbordet. Den rejäla ramen tillför svärta och tyngd.


Taklampan tar igen ränderna och rytmen i tapeten, men har samtidigt en rund form, som tillför mjukhet till rummet. Precis som de mjuka vecken i gardinerna.


Nu är detta en äldre lägenhet som är till salu men även nybyggda hus kan må bra av en lagom dos listverk. En anledning till att många moderna hus ofta uppfattas som strama och kala när de är vitmålade är att alla dörrar och lister är släta. Det ger inget skuggspel och inga detaljer för ögat att fästa på. Jag tänker att den här platsbyggda garderobsväggen med infälld hylla skulle göra sig bra även i ett vitt nyfunkishus. Håller du med?

Foto: lånade från Torstensonssgatan 10 a via Wrede.

Kategorier:

Kommentarer

 • Tina skriver:

  Måste ändå tipsa om norska Koi Colour Studio som är oerhört duktiga på att komponera hem och miljöer med färg. Värt att se och följa dem på instagram.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Jag intervjuade Dagny i min bok, så hon är en av källorna i färgkapitlet där jag tipsar om enkla genvägar för färgsättning.

   För den som gillar hem utan starka kulörer finns också knep man kan använda sig av – därav tyckte jag detta var värt att lyfta som exempel.

 • Erica Franzén skriver:

  Hejsan Frida! Ville bara berätta att det är våra duktiga inredare på Loft Sthlm som stylat den fina lägenheten på Torstenssonsgatan. Jättekul att du uppmärksammat den!
  Mvh, Erica

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.