Annons

Axel Vervoordt

Har ni koll på Axel Vervoordt? En Belgisk superstar till inredare, invald i AD100 Hall of Fame, vars estetik har inspirerat mycket av det som trendar inredningsmässigt just nu. Jag tycker man kan ana tendenser av Verdvoordt i inredningsbutiker som Artilleriet i Göteborg och Studio Oliver Gustav i Köpenhamn, liksom Ilse Crawfords take på hotellet Ett hem i Stockholm. Gillar ni den stilen och vill ni dyka ner för mer kan jag tipsa om två av mina favoritböcker från Axel. Obs, detta är inte sponsrat och inga adlinks – för tydlighetens skull.


Wabi inspirations från 2011 och Timeless interiors från 2007 som båda ges ut av förlaget Flammarion.


Eftersom de är så ”gamla” finns inga officiella pressbilder från förlaget att använda, men böckerna går fortfarande att köpa i bokhandeln så jag hoppas att författaren och fotograferna är okej med att jag tipsar med några uppslag såhär. Notera – det bulliga badkarets fader?


Timeless interiors är min favorit av favoriterna om du ska välja en – eftersom den är så matig. Massor med bilder från olika miljöer han skapat.


Boken Wabi inspiration är mer poetisk och har mer närbilder på detaljer och former (här kan du se fler exempeluppslag) men fin på sitt sätt. Notera den släta bäddningen.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.