Annons

Nästa bäddningstrend?

Jag gissar att det här har potential att bli sängklädestillverkarnas motsvarighet till trenden med smala panelgardiner på 90-talet (= minskad försäljningsvolym och materialåtgång) men det behövs nog efter de senaste årens överkonsumtion av hemtextilier till sovrummen. Nåväl. Anar man inte ett nytt bäddningsfenomen på ingång? Eller nygammalt? För tekniken i sig är ju inte revolutionerande, men det känns som ett rejält kliv från en lång tid av obäddade bäddningar med skrynkliga linnelakan följt av maxade ”hotellsängsideal” med 18 prydnadskuddar i givakt. Värt att testa om inte annat? Allt du behöver är ett överkast och ett långt invik under huvudkuddarna.

Foto: Zara Home kampanjbilder 2020


Foto: 1stDibs introspective

Den som tycker det känns lite väl tomt kan köra dubbla överkast i olika färger, och en lång pölkudde.
Foto: Zara Home 2020

Kategorier:

Kommentarer

 • Cecilia skriver:

  Det är riktig hotellbäddning från 90-talet då jag städade hotellrum som extraknäck på gymnasiet. Det där viket var riktigt viktigt 🙂

  • Anna-Karin skriver:

   Såg likadant ut på då sprillans nya Sheraton i Göteborg där jag städade ett halvår 86. Man bäddade nästan automatiskt på samma sätt hemma 🙂

 • Anna skriver:

  En sak som vore roligt att veta är hur många som orkar upprätthålla bäddningen med 18 kuddar och stilfullt draperade filtar till vardags? Inte vi i mitt hushåll i alla fall… 🙂

 • Cecilia skriver:

  Du som har stenkoll på det mesta, stämmer det att Mio möblers matbord Cord dragits tillbaka pga att de blivit stämda då det var ett plagiat på Asplunds bord Palais? Jag såg det direkt när det kom och förvånas över att det inte uppmärksammats mer isåfall?

  • bisam skriver:

   Jag har hört ryktas om att det dragits tillbaka pga att det var instabilt och riskerade att välta. Kanske en skenmanöver för att mörka att de håller på med plagiat på extrem låg nivå.

 • Malin Vbg skriver:

  Den bädda ingen känns igen från förr, lite rimligare och behövs inte stort sovrum för att ta hand om alla kuddar som på hotellbäddningen. Stillsamt på något sätt.

 • Ellinor skriver:

  Men så härligt! Har inte förstått konceptet med alla dessa prydnadskuddar i sängen. Var förvarar människor alla damm samlande kuddar när man väl ska använda sängen och hur tidigt är man tvungen att kliva upp för att hinna piffa allt i ordning innan man kommer hem sen?

  • lili skriver:

   Dem lägger nog en hel dag eller två på att bädda och bädda om, lägga till nya kuddar med olika mönster och färg, hänger gardiner efter säsongernas krav. Tar in massor med gröna växter, pallar, böcker, fler olika plädar, levande ljus på olämpliga platser mm…. Bara för att fota detta ”mys-perfekta livet” från olika vinklar, för att sedan posta dessa bilder på instagram lite då och då.
   Allt för att vi dumma skall våndas av otillräcklighet och ständig jagande…..

   Det sorgsna är att dem flesta vet att detta är bara fasad och t.o.m. bluff,
   ändå tror på det…?!

 • Tove skriver:

  Jag kör en rätt simpel bäddning och tycker det räcker, men har så svårt att hitta tillräckligt stora överkast. Har en vanlig 180-säng (men kontinental) och även med det största överkastet jag kan hitta (270 x 270) blir det bara 45 cm per sida i teorin, men med duntäcken och annat som tar plats blir det ju ännu mindre. En annan lite spaning 🙂

  • Van skriver:

   Ja!! Har exakt samma problem. Hittar inga överkast som är tillräckligt stora för vår kontinentalsäng (också 180 cm). Fattar inte att det inte verkar finnas, när man ser kontinentalsängar i tid och otid.

 • Nina skriver:

  Typ sådär har jag alltid bäddat, förutom den vikta grejen.I ett skede försökte jag mig på extra kuddar men hade ingen annan plats för dem än golvet, medan jag sov…tröttnade på att plocka dem av och an varje dag. Har också alltid undrar hur folk orkar bädda sådär varje dag, med massa kuddar 🙂

 • Sandra skriver:

  När jag var singel var det enkelt, då låg mina kuddar kvar i sängen. Vi fick gott och väl plats både jag och kuddarna. 🙂 Men jag hade inte 18 stycken i och för sig. Nu kör vi utan kuddar och överkast. Vi har en 210 säng och det finns inga överkast som passar. Om man inte vill betala åtskilliga tusenlappar förstås, men så viktigt är inte en bäddad säng för mig. Annars gillar jag också den gamla bäddstilen från min uppväxt, jag var mycket noga med mitt veck så att det skulle se proffsigt ut 🙂

 • Nita skriver:

  Heja 90-talet! Så skönt att slippa alla miljoner kuddar och miljarder plädar och fällar och gud vet vad!
  Lugn och harmoni är vad som behövs i ett sovrum! Vi utsätts av så mycket information/intryck dagarna i ända så ett stillsamt sovrum gör alla gott!
  Älsk på dig för att du lyfter fram detta!
  Ursäkta alla utropstecken!

 • Pia skriver:

  ja det skall jag prova bädda så tidigare så länge sedan att jag glömt bort det. Och har redan ett lyxigt överkast

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.