Annons

Inredningsnyheter – v 33, 2021

Hösten knackar på dörren och det är dags att summera de senaste inredningsnyheterna. Inte bara från den senaste veckan, jag har även tagit med några snackisar från de senaste sommarveckorna – när mina uppdateringar hade en paus.

Påminnelse – Läsarundersökning 2021
Innan vi kastar oss in i svepet vill jag passa på att påminna om min läsarenkät. Den tar bara ett par minuter att fylla i men är otroligt värdefull för min planering av hösten. Stort tack på förhand till dig som har möjlighet att hjälpa mig. Länk hittar du här!


Ilse Crawford inleder nytt samarbete med IKEA. Nu har de släppt pressbilderna på sin nya serie med stämningshöjande doftljus, fat, ljusfat och värmeljushållare. I butik från och med oktober.


Marimekko fyller 70 år i år vilket bland annat uppmärksammas med en specialauktion av unik konst, möbler och vintageklänningar hos Bukowskis mellan den 10-19 September. Här kan du se en teaser med några av de objekt som kommer att auktioneras ut.


Svenska möbelföretaget Gärsnäs startar en egen podd; Fika med Gärsnäs. Där de kommer intervjua intressanta personer med koppling till deras verksamhet. Först ut är ett samtal med Åke Axelsson, inredningsarkitekt och möbelformgivare.


Ellos Home har tagit fram en svensktillverkad stol, stapelbara Astrid i björk som är producerad i Sverige av småländska fabriken Wigells. 

Bookbinders Design har lanserat en kollektion med mönster av Gocken Jobs klassiska mönster ”Tuvor”.


Från och med 26 juli 2021 kommer alla Fogia-möbler (som tillverkas i deras egna fabrik) att behandlas med vattenbaserad lack istället för lösningsmedelsbaserade lacker. Uppsidan för miljön kommer att bli stor och den visuella skillnaden liten.


Carl Hansen & Son har de återtagit Ole Wanschers T-stol i produktion. OW58 ritades redan 1958 och produceras nu återigen i Danmark på deras fabrik Gelsted.


Malmstenbutiken har lanserat en ny serie växtlampor som tillverkas 100% för hand av Carl Malmstens barnbarnsbarn Vanja Sorbon Malmsten.

Notiser
– Royal Design stänger sin butik i Umeå
– IKEA fortsätter sin satsning på planeringsstudios i ett tiotal svenska städer. I höst öppnar de på Kungsgatan, mitt i Göteborg.

– H&M lanserar onlinesatsningen H&M Rewear där kunderna kan sälja använda plagg. Läs mer här.
– Alla textilier med inslag av syntetfibrer släpper ifrån sig plast vid tvätt. Nu börjar SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, använda ny teknik för att rena sköljvatten från mikroplaster som kan vara skadliga för både människor och natur. SKB blir först i Stockholm och bland de första i Sverige att installera tekniken, som också minskar förbrukningen av både vatten och el. Läs mer hos Mimbly!


Li Pamp blir ny vd och delägare i Stockholms Auktionsverk – som för övrigt visar och auktionerar ut redan omnämnda Åke Axelsson just nu. Visningsmöbler, prototyper, utkast, seriestolar och konst av hans dotter – håll utkik 29 augusti!


Till sist. Konstnären Karin Mamma Andersson är aktuell med en ny utställning för Svenskt tenn. Den diskreta charmen presenteras på tisdag (via webben) så öppet att kika även om du bor annorstädes!

Kommentarer

  • Cissela skriver:

    Välkommen tillbaka från sommarlovet! Ser framemot hösten här ????????????

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.