Annons

Inredningsnyheter v 23, 2021

Den gångna veckan har kantats av skolavslutningar och sommarlov för många. Och en intensiv nyhetskavalkad i inredningsbranschen. Sista rycket innan semestern månne? Här kommer en summering av de senaste sju dagarnas inredningsnyheter!

Sérénité är ett nytt svenskt varumärke som tillverkar handgjorda sänggavlar i vackra texturer. Styling Daniella Witte, fotograf Andrea Papini.


Jotex och den efterfrågade inredaren Andreas Martin-Löf har lanserat den nya utemöbelserien ASPVIK gjord i svensk FSC-certifierad furu tillverkad i Sverige av Hillerstorp.


Atlas sanitizer är en svensktillverkad handsprit döpt efter Atlasområdet i Stockholm. En oas, ett stenkast från de myllrande gatorna kring Sankt Eriksplan, omtalat för sin utsökta arkitektur uppförd under Swedish Grace-eran, och tidlösa Stockholmslook.


Efter ett år av inställda mässor och andra mötesplatser – tror arrangörerna på ett stort intresse för att mötas kring svensk design i verkligheten. Stockholm får en ny designvecka i höst. Stockholm Creative Edition.

Alcro och Säker Stil har samlat sig till en ny kulörkollektion som innehåller SäkerStils signaturfärg Perfect Pink , en mjuk, ljust rosa nyans, Ebba Grey, en harmoniskt neutral ljust grå kulör, Classic Grey, Emilia White mfl.


Skagerak lanserar en linnefärgd dyna till sin bänk Georg. Finns både bänk och pall.


Carl Hansen & Søn realiserar Børge Mogensen’s utomhusserie tillverkad I obehandlad FSC™-certified teak (FSC C135991). Originalen som formgavs på 60- and 70-talet inkluderar också vikbara stolar och bord som kan hängas på vägg, som först ritades för Mogensen’s privata balkong!


I veckan invigdes Knock on Wood, i svit 901 på Clarion Sign i Stockholm. Ett designprojekt som bevisar att det går att inreda ett rum helt med svenska produkter i svenskt trä utan att göra avkall på design och kvalitet. Ett samarbete mellan Trendstefan, några av Sveriges främsta formgivare och Svenskt Trä. 

Notiser
– Global träbrist drabbar svensk e-handel. Läs mer här.
Orrefors och Kosta boda växlar upp produktionskapaciteten för munblåst glas i Sverige med 30%!
Granit växer i Norge med två nya butiksetableringar.
– Och Granits grundare Susanne Liljenberg är en av medgrundarna till nya Verkstan – the social life på Gotland. Läs mer här.
– Vilken inredningsbutik har det snyggaste skyltfönstret i sommar? Läs mer om Gia Top Window Award” som arrangeras av Designbase.se och The Inspired Home Show i Chicago.


Känns konstigt att rapportera om sig själv i söndagssummeringen, men det här är ju icke desto mindre en branschnyhet från veckan som gått och jag hade ju inte hoppat över den om det var en annan mottagare. Så, med det sagt: Kristina Lindhe på Lexington Company delade i tisdags ut sitt första utvecklingsstipendium i sin nya satsning för att lyfta kvinnliga entreprenörer. Mottagare Frida Ramstedt. Läs mer här!


Foto: pressbilder från ovan angivna företag + Anna Roström

Kommentarer

 • Matilda skriver:

  Men nej, vad roligt! Och så välförtjänt! Grattis till stipendiet, Frida! 😀

 • GRATTIS till stipendiet! Kram från Ebba

 • Kajsa skriver:

  Stort grattis, vad kul & välförtjänt! ????

 • Isabell skriver:

  Grattis!!!

 • Men så kul Frida! Stort grattis till dig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.