Annons

Annons: Wiser – ett smart hemsystem som förenklar din vardag

Inlägget är reklam för Schneider Electric Sverige

Som ni redan vet är jag stolt ambassadör för Schneider Electric som är en global energi- och automationsspecialist med verksamhet i mer än 100 länder. Deras nya smarta hemsystem Wiser kan hjälpa dig att bli mer medveten om hur mycket energi du använder och motivera dig att minska elkonsumtionen, genom en smartare och smidigare användning. 

Wiser är ett intuitivt system som låter dig styra oavsett om du är på plats eller på distans, direkt i mobilen eller via din röst. Med appen Wiser by SE kan du till och med styra olika funktioner, oavsett var i världen du befinner dig. Du kan enkelt lägga in egna favoritinställningar (scenarier) och automationer utifrån till exempel schemaläggning, solens upp/nedgång och aktivering av en händelse. Det bidrar till ökad bekvämlighet, säkerhet och energibesparing.

Här är några enheter jag funderar på att installera i min studio på Spinneriet (och hemma):

Belysningsautomation
För att slippa åka ut till Lindome för att släcka lampor, stänga av kaffebryggare eller ligga sömnlös och oroa sig för strykjärn som kanske glömts inkopplade av hyresgäster ser jag fram emot att installera Wiser för att kunna automatisera belysningen men också andra elektriska uttag i lokalen så att jag kan styra dem från min app. Belysningsfunktionen är också bra eftersom det ger mig möjlighet att ställa in lagom belysning för uthyrning, föreläsning och kontorsjobb med ett enda klick, trots ett 20-tal olika armaturer.

Detektorer för ökad säkerhet
Oavsett vad du har för larmsystem i bostaden kan Wisers detektorer vara ett bra komplement för att få notiser när det sker en förändring i hemmet. Du kan enkelt övervaka till exempel öppning/stängning av dörrar och fönster samt rörelse i utvalda delar av hemmet. Även om det inte handlar om inbrott, utan om barn som kommer hem från skolan (eller hyresgäster som är och pillar i skåp där du inte vill att de ska vara) så är detektorerna toppen. Jag vill även ha vattenläckagedetektorer under vasken och vitvarorna för att upptäcka vattenläckage, om någon hyresgäst skulle glömma att stänga dörren till kyl och frys eller om det rinner ut vatten när ingen är på plats. Om någon onormal aktivitet inträffar eller när något kräver ens uppmärksamhet kan man omedelbart få en notis eller ett larm i mobilen.

Styra gardiner och solskydd
För oss som har oerhört varmt i lokalen kommer det hjälpa att hålla rummet svalt under sommarhalvåret tack vare att man kan skapa ett ”Sommar”- scenario som stänger alla persienner beroende på hur mycket solljus som kommer in. Istället för att kompensera en överhettad lokal kan vi med distansstyrning och automatisering minska solens påverkan hemifrån, innan vi åker dit!

Energieffektivitet
Tack vare scenarier och automationer kan du med få enkla steg bidra till minskat energiavfall och samtidigt vara kostnadseffektiv. Låt belysningen tändas endast när det är nödvändigt. Wiser kan släcka belysningen automatiskt när ingen är i rummet samt aktivera belysningen automatiskt när dagsljuset inte är tillräckligt, oavsett vilken tid på dagen det är.

Du kan aktivera ”Borta”-scenariot för att släcka lampor och stänga av elapparater när du inte är hemma, få notiser i appen för övervakning av energiförbrukningen, och styra både belysning och persienner efter solens ned- och uppgång. Eller efter väderprognosen i appen. Dessutom blir det lättare för hela familjen tävla mot sig själva när man kan se hur mycket energi ni faktiskt gör av med hemma och på vad!

Är du nyfiken på att läsa mer om Wiser så kan du läsa mer här!

Kategorier:

Kommentarer

 • Minna skriver:

  Snygga grejer dessutom!

 • Johanna skriver:

  Intressant! Kan man mäta vattenförbrukning också eller enbart ström?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.