Annons

Inredningsnyheter v. 20/2021

Näst sista söndagen i maj och dags för ännu ett svep med nyheter och snackisar från inredningsbranschen vecka 20, 2021!


Danska klassikern Bølling Tray Table släpps i en rad nya kulörer. Bordet ritades redan 1963 av Hans Bølling. Foto Michael Rygaard.


Näfveqvarn tar upp produktionen av Amorurnan. Den mytomspunna urnans historia är höjd i dunkel. Det man vet är att den var en del av familjen Baccusurnan och Barockurnan och skapades runt år 1919.


Svenska Asplund arbetar för att göra sin produktion mer hållbar. Nu har företaget beslutat att sluta använda naturligt silke i sina mattor. Orsaken är att fibern, trots att den är biologiskt nedbrytbar, har större negativ miljöpåverkan än många andra fibrer – även vissa syntetiska. Oklarhet kring arbetsvillkor på silkefabriker i Indien, Kina och Uzbekistan spelar också in i beslutet. Silket i Asplunds mattor kommer ersättas med fibern Tencel, som framställs av cellulosa.


Skultuna lanserar ’Opaque Tealight’ formgiven av Martin Bergström


Artilleriet släpper en konst-kollektion i samarbete med Emelie-Thornadtsson. Tipstack till Anette.


Superfront har släppt nya bilder på sin Wood Collection, som hyllar den japansk-skandinaviska stilen Japandi. Styling: Sophia Bratt. Foto: Osman Tahir.

Notiser
– Bjurfors investerar i en ny digital plattform
– Rörstrand och Ostindia lanserar sitt klassiska mönster på textil
– IKEA öppnar sin nya konceptbutik i Köpenhamn 2023
– Blomsterlandet byter logotyp
– Och riskkapitalbolaget Altor går in som minoritetsägare i Totême


Rottingstolar är en ny kategori för danska Gubi. Den nätta och eleganta rottingfåtöljen Grace Chair är framtagen utifrån en skiss från 1936 av den danska arkitekten och formgivaren Tove Kindt-Larsen, som nyligen upptäcktes bland hennes arkiverade skisser på smycken.


Foto: alla bilder som använts är officiella pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Brysselkakan skriver:

  Trodde först jag snurrat till det men det är inte sista söndagen i maj, det är först nästa vecka ????????

 • Anna skriver:

  Alltid trevligt att avsluta helgen med ditt veckosvep, tack!!
  Har tänkt på en sak, torkade växter i vas- hur ska man tänka med proportioner? Ser ofta mindre golvvaser med jättehögt pampasgräs i. De måste ju luta mot väggen?!
  Har du nån regel att gå efter?
  Trevlig kväll!

  • Frida skriver:

   Hej Anna, kul att du gillar söndagssummeringarna!
   Pampasgrästrenden är ju ett relativt nytt påfund så jag vet faktiskt inte vad man jobbar med för tumregler kring den men generellt brukar man ju använda tredjedelsregeln för att få till proportionerna mellan vas och växt. Kanske annorlunda för dessa yviga sorter. Det vågar jag inte svara på och har inte så mycket erfarenhet av det själv.

 • Linda skriver:

  Vet någon vilken soffa det är på Asplunds bild?

  • Frida skriver:

   I Asplunds bildbank står bara soffborden angivna (Tati) för denna bild, men de kan säkert hjälpa dig om du mailar och frågar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.