Annons

Inredningskunskap: Stolar och fotutrymme

Det finns en anledning till att väldesignade stolar inte bara har gjort plats för rumpan utan också för våra fötter. Vi har nämligen en tendens att dra in dem under sitsen, framförallt när vi sitter ner längre stunder, eller lätt framåtlutade (exempelvis under en middag). Därför är fritt utrymme i 60-graders vinkel under sitsen en liten detalj värd att hålla utkik efter om du ska köpa stolar till köksbord eller matsal. Speciellt om du kikar på äldre modeller. Felplacerade stödpinnar och stag som hamnar i vägen kan vara en störande praktisk detalj på en i övrigt fin stol.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.