Annons

Inredningskunskap: Armstöd eller armstörd?

Stolar med armstöd kallas karmstolar och det finns ett par saker som är viktiga att tänka på om du funderar på att slå till på just en sådan modell vid köksbordet. Här är några:

Höjden på armstödet påverkar hur bekvämt du kommer att sitta. Ett för lågt armstöd kommer att bli funktionslöst och ett för högt kan göra att dina axlar åker upp mot öronen när du vill vila armarna mot det. Höjden i kombination med längden på armstöden har också betydelse, eftersom det avgör hur nära man kommer att kunna skjuta in sig mot bordet, om ens alls. Armstödet ska därför helst inte gå kant i kant med sitsen, utan sluta ungefär en decimeter in så att det blir just ett armstöd och inte en armstörning. Men tänker inte företagen som producerar stolar på det, undrar du nu? Nej. Uppenbarligen icke alla.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.