Annons

Aalto känslornas arkitekt

Igår kväll när grannens Valborgsbrasa hade slocknat i eldkorgen och Niklas nattade barnen fastnade jag framför teven och zappade förbi SVT’s K special som sände en dokumentär om Alvar och Aina Aalto. Blev helt betagen. En så oerhört fin historia som gav ytterligare en dimension till Aaltos design och arkitektur. Om du är intresserad av skandinavisk formhistoria är den verkligen något att rekommendera. Klicka här (kan ses på SVT play t o m december i år).


Foto: skärmdump från SVT Play

Kategorier:

Kommentarer

 • Martina skriver:

  Tack för tips!

 • Terese skriver:

  Så inspirerande och intressant! Man vill ju bara grotta ner sig ännu mer. och åka på studieresa. Tipsar om dokumentären om Charlotte Perriand som också finns på SVT Play.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.