Annons

Instalove: @morriseymmm

Locket på livets ketchupflaska har inte bara lossnat utan flugit iväg som en champagnekork den här veckan. Allt kom verkligen på en gång – men bara roliga saker, så jag klagar inte. Får hålla ihop ett par dagar till innan jag kan förklara mig och som pausfågel bjuder jag på en ny favorit. Danskan Anne Romedal som inspirerar mig att prova stickning. (Klarar man av att knåpa ihop en egen favoritkofta tro? Görbart med enbart syslöjdsskills?) Anne har dessutom sommarhus i Løkken som jag drömmer om att semestra i, när Covid har stillat sig.

Anne har precis skadat ögat i trädgården, så in och ge henne lite kärlek! Följtips: @morriseymmm

Foto: lånade med tillåtelse av @morrisseymmm

Kategorier:

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Att sticka är det bästa som finns, klart att du fixar det! Det finns mängder med bra tutorials på youtube, så det finns alltid snabb hjälp att få. Missa heller inte Ravelry.com, en community/databas med hundratusentals mönster. Lycka till!

 • En till Emma skriver:

  Visst går det! Jag skulle kanske börjat med en tröja, bara för att slippa kanterna för knappar och knapphål. Petite knit har snygga mönster där enkelheten i tex Novice sweater blir en snygg designaspekt. Jag var på stickkurs hos Lotta på Elk market yarn i början av hösten och en av de andra stickade just en sån tröja – superfin! Petite knit har dessutom länkar till bra tutorials så att uppläggning, ökningar mm blir som det ser ut på bilden.

  Eftersom du bor där du gör vill jag tipsa om 60 garner nord i Lindome, de har bra (fantastiskt!) garn och det är mycket värt att kunna fråga om hjälp när man ska börja sticka.

  Börja med något som faktiskt är tänkt för nybörjare, sticka provlappar tills det blir rätt, och tänk på att själva stickandet realistiskt kanske tar 2 månader innan det blir klart. Men det är värt tiden!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.