Annons

Inredningsnyheter v.14/2021

Då var det dags att knyta ihop ännu en vecka genom att summera de branschnyheter och snackisar som varit i omlopp.


Kay Bojesens klassiska apa firar 70 år med en jubileumsmodell tillverkad av upcyclade spillbitar. Varje jubileumsapa har därför ett helt unikt uttryck!


Carl Hansen firar däremot Wegners 107-årsdag med en specialutgåva av Y-stolen i certifierad mahogny? De gör nya utgåvor inför varje födelsedag men denna variant kändes lite oväntad eftersom det är ett omdebatterat tropiskt träslag. Jag hoppas på furu nästa år, eller återvunnen aluminium – för utomhusbruk?


The New Era är aktuella med sitt andra nummer. Chefredaktör är Hanna Nova Beatrice som under många år höll i rodret på Residence.

Karl Andersson & Söner har lanserat stolen Sander, en nätt och bekväm fåtölj med träkänsla och två olika sitthöjder vilket gör att den passar både i hemmet och i det offentliga rummet.


På tal om mitt inlägg om läder och patina som är vacker så gissar jag att den här nyheten, en musmatta i vegetabiliskt garvat nötskinn från Norrgavel, kommer att bli just snyggsliten med åren. Pris 595 kr!

Notiser
– Amazons second hand-tjänst till Europa?
Cervera gjorde en kraftig försäljningsökning förra året bland annat tack vare ej e-handelstillväxt på 181 procent!
Foodora satsar på Q-handel med snittblommor tillsammans med Linda Andrée Westerbergs Bunchery (som startade Blomrum i Göteborg när hon var 20 år).

– H&M Group lanserar ny medlemstjänst för klädvård Hoppas fler inredningsföretag hakar på och gör likadant!
– En rådgivande grupp av journalister, kreatörer, poddare och stylister ska fungera som bollplank när det handlar om ämnen som bland annat hållbarhet, diversitet och värderingar. Samma kommentar här, hoppas fler inredningsföretag hakar på! Mio?


Normann Copenhagen har presenterat deras första stol för både utomhus och inomhusbruk; Allez Chair med inspiration från det franska storstadslivet. Tipstack till Anette. Till sist, ett uppmärksammat bostadsobjekt från veckan som gått – kolla in det här sjöstället till klickmagnet på Hemnet. Till salu via Skeppsholmen. Trevlig söndag!

Foto: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Petra skriver:

  Vet du vem som står bakom designen på Sander från KA? Tycker mig ha märkt en skillnad i år att företag har slutat lyfta formgivarna bakom designen? Bland annat står det ofta nu ”i samarbete med” istället för ”formgiven av”. Produktutveckling är såklart alltid en kompromiss av försäljning/design/produktion – tycker bara personligen att det är märkligt att man inte vill lyfta design på samma sätt längre…?

  • Sara skriver:

   Hej Petra,
   Det är Roger Persson som är formgivaren till Sander. Honom har vi på Karl Andersson & Söner arbetat med sedan 2007. Vi är stolta över våra designers och namnger dem alltid i våra olika marknadssamanhang. Tyvärr måste hans namn fallit bort i detta inlägg. Allt gott! / Hälsn Karl Andersson & Söner gm Sara

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.