Annons

Inredningsnyheter v.13/2021

Påsklov och ledighet, så jag fattar mig kort. Här kommer en summering av den senaste veckans inredningsnyheter och snackisar för dig som vill ha koll på vad som händer i branschen.


Jakten på den rätta färgkoden är det månne vår generations digitala version av ”Jakten på den försvunna diamanten” 😉 Min man tror mig inte när jag försöker förklara, men jag får mängder av frågor på det här temat – varje dag. Nu har House of Philia lanserat en ny kulör som fått namnet HOP No Filter som ska vara en ”neutral” greige.


I veckan gästades Svenssons i Lammhult av Bruno Mathsson Internationals fåtölj Eva som gjorts i en begränsad upplaga av sandgjuten och till största delen återvunnen aluminium. De första 49 exemplaren är numrerade (premiärvisades på SFF 2020).


Visste ni förresten att fåtöljklassikern Eva också kan fås i rökt ek numer? Det har gått min näsa förbi. Oklart när detta lanserades (jag har inte kunnat datera nyheten) men kanske fler än jag som missat – så ett tips!


På tal om återvunnen aluminium så kommer Per Ranch att realansera sin kruka No.45 som tidigare gjöts i betong – nu produktion med återvunnen aluminium. Beräknas tillgänglig från och med april 2021.


Den 8 april släpps Norrgavels nya stolmodell. En bekväm Pinnkarmstol som kan fås i massiv björk eller ek – med armstöd.

Notiser
– Restriktionerna för butiker och gallerior förlängs till maj.
– Billig kökselektronik innehåller ofta höga halter av farliga ämnen visar en undersökning gjord av Kemikalieinspektionen.
– I vår kommer Cirkle K-stationer i Stockholmsområdet att ha blomstervagnar från Plantagen med ett urval säsongsanpassade blommor, planteringsjord och krukor. 
– GAN-kännaren Jan Torsten Ahlstrands stora konstsamling går under klubban på Bukowskis.

– Och trädgårdsexperten samt den populära butiken Zetas trädgårds ägare Victoria Skoglund och journalisten Jenny Strömstedt har startat trädgårdspodden: Röda Vita Rosen.


Det nya försäkringsbolaget Hedvig testar ett nytt grepp. Alla nya kunder som tecknar ett års hemförsäkring i deras butik på Grev Turegatan i Stockholm får välja fritt bland 100 möbler och unika konstobjekt (som är utvalda av inredningsstylisten Linneá Salmén) och de får ta med sig en sak hem, så lång lagret räcker.

Till sist. Ta ett varv och kolla in Nina Gerthels nyrenoverade lägenhet i Malmö, via Olsson Gerthels inspirerade serie Hemma hos. Glad påsk!


Foton: officiella pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Ida skriver:

  Efter inlägg om målarfärgers och ständig ommålnings påverkan på miljön blir det lite konstigt att lyfta och hjälpa en sån som HofP som aldrig låter något i interiören vara mer än ca 2 år och som generellt har en extremt egocentrisk syn på världen. Matchar inte med trendensers profil tycker jag men kanske jag missar syftet? Jag tror det här med egna kulörer är ute nu ändå hos gemene folk, inte speciellt längre…

  Jag fattar heller inte processen bakom att en ”ny” kulör ”tas fram”: HofP’s nya har ”visst varit till England och vänt” etc etc…nä förlåt, men jag har svårt att se att någon är sååå speciellt bra på att se den där halva procenten av rött eller gult i en kulör som gör SÅN skillnad att det blir en kulör ”som inte redan finns” – och speciellt att nedlåtande hävda att ”alla andra influensers använder filter” för att få fram sina beige, men HofP hon är minsann den verkliga experten on topp , hon får till det utan filter minsann. Nä, usch, hon ligger i topp på osympatiska bloggare och därför blir jag nog lite förvånad att hon dyker upp på en av de mer sympatiska sidorna…?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Ida! Vilken diskussion detta blev 🙂 Varje söndag summerar jag snackisarna och nyheterna från inredningsbranschen och Petras nya kulör var otvivelaktigt en sådan förra veckan. Innan Covid föreläste jag på en stor branschmässa för färgfackhandeln (med hundratals butiker från hela Sverige) och många vittnade om att Petras val av väggfärg påverkar väldigt många som kommer in och ska måla om hemma. Så oavsett allt jag skrivit om (och ju även länkar till i inläggstexten ang svårigheter för grått och beige med metameri, väderstreck, färgsmitta etc) så är ju detta ändå en nyhet. Det ena tar inte ut det andra som jag ser det.

  • anna. skriver:

   Är det bara jag som tolkar Frida som lite ironisk ???? Hon skrev ju nyss ett inlägg om hur stört omöjligt det är att göra just en neutral färg pga möbler och ljus som påverkar hur den upplevs på väggen?

   • Ida skriver:

    Jag tror också så (men tror inte den hinten är tydlig för majoriteten utan kommentarer blir mest ”åh vad fint, vad bra hon t etc). Vad är neutral för en greige? Det är så typiskt för HofP på nåt vis att få det är låta som hon är något *uber*… Äh, allmänt trött på henne i allmänhet ifht åsikter om hållbarhet, pandemi, hur nationaldagen borde firas etc etc, så tycker inte hon ska komma upp i en sån här fin blogg (men det är så klart upp t Frida att bestämma), försöker undvika henne för jag stör mig (upoenbarligen!) , haha!

    • Lena skriver:

     Jag förstår inte hur du tänker. Detta är en nyhet, Petra har en stor inredningsblogg och har släppt en ny färg för Nordsjö. Hur Petra shoppar eller hanterar pandemin har väl inget med den här lanseringen att göra oavsett hur dumt det är?

    • Ida (en annan) skriver:

     Men varför skulle inte majoriteten av läsarna kunna tolka texten på samma sätt som du? Så märkligt att utgå från att man själv förstår, men de flesta andra kommer att missförstå…

    • Maja skriver:

     Ida, efter de här två långa och raljerande kommentarerna så framstår faktiskt du som en mycket mer osympatisk person än den du sågar.

     En hyllning till Frida som alltid uttrycker sig positivt eller neutralt om sina blogg- och inredningskollegor.

     • Cilla skriver:

      Ja, precis som det är din subjektiva åsikt att Ida framstår som en osympatisk person så delar jag Idas åsikt om bloggaren HoP ????‍♀️

     • Maja skriver:

      Cilla, nej det har hon inte. Hon beskriver en subjektiv åsikt. Hon har rätt till sin åsikt men det är inte en absolut sanning.

     • Cilla skriver:

      Tycker jag inte alls. Ida har ju helt rätt i det hon skriver

   • S. skriver:

    E-x-a-k-t! ????Jag läste inlägget som ett aprilskämt först eftersom Petra alltid brukar ha riktigt roliga såna men inlägget postades två dagar innan 1 april? Den ser heeelt perfekt hemma hos henne men man kan vä aldrig lova att den kommer uppfattas likadant hemma hos någon annan.

  • Johanna skriver:

   Det här är väl en nyhetssummering? Inte företag som Frida stöttar personligen?

 • Stort wow på de nya stolarna från Norrgavel, vet du någon prisindikation?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hej Cecilia, visst är den fin! I pressreleasen stod inget pris vad jag kunde se, men de släpps i butik den 8 april så håll utkik på deras hemsida så kommer där säkert mer information i dagarna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.